Škoro o navodno preuzetom sloganu u kampanji: “Nisam ukrao nikome ništa, znam citirati”

Miroslav Škoro krajem prošlog tjedna najavio je kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, a zatim je izašao i slogan njegove kampanje koji glasi: “Grad za sve nas”.

Nije prošlo dugo, pojavila se informacija da u Srbiji, preciznije u Sremskoj Mitrovici, postoji udruga koja od prošle godine koristi isti slogan.

Škoro je u ponedjeljak na svom Facebook profilu odgovorio da nije uzeo ničiji slogan.

Optužbe o sloganu

Optužbe o sloganu su talentirana glupost za obmanu javnosti, naslovio je Škoro svoju objavu.

“Čim sam najavio kandidaturu za Zagreb, optužili su me da sam slogan “Grad za sve nas” ukrao udruzi građana u Sremskoj Mitrovici. No dušebrižnici koji su googlali u Srbiji, nisu googlali i na Zapadu. Zato sam se ja jučer okrenuo prema Zapadu i pronašao knjigu na njemačkom iz 2008. koja se zove Stadt für alle, ali i knjigu na talijanskom koja se zove Citta per tutti. Naši googlaju nešto u Srbiji, a ne vide da su svi slogani na neki način korišteni.

Mi smatramo da je “Grad za sve nas” dobra poruka. Nisam ukrao nikome ništa, čak sam i svoj doktorat provukao kroz nekoliko programa. Ja znam citirati, bavim se autorskim pravom i odgovorno tvrdim da je to jedna talentirana glupost za obmanu javnosti”, napisao je Škoro.

 

Komentiraj