ŠKORO: “Mi smo sekularna država, Crkva je odvojena od države”

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u četvrtak je posjetio sajam u Sesvetama, gdje je komentirao aktualne teme.

“Nisam ja u euforiji kad ankete kažu da rastem, niti sam u depresiji kad kažu da padam”, rekao je novinarima Škoro i dodao da će predsjednički izbori 22. prosinca biti prvi referendum ‘na kojem ćemo glasati protiv Andreja Plenkovića’.

Upitan misli li da neće biti drugog kruga, Škoro kaže: “Samo dragi Bog zna hoće li biti drugog kruga. Vjerujem da u hrvatskom narodu ima dovoljno mudrosti da dočekamo Božić u miru”, rekao je.

Žao mu je što neće biti sučeljavanja. “Bilo bi dobro da razgovaramo što se radilo zadnjih 5 godina, i što ćemo raditi sljedećih 5, 10 godina”, rekao je, pa prokomentirao i indident u kojem je autobus aktualne predsjednice i kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović očešao o automobil, u kojem su bili majka i dijete, te samo produžio dalje.

“Nema tog protokola da ne staneš kad ti autobus očeše nečiji automobil”, kazao je.

Komentirao je i poruke kardinala Bozanića tijekom mise za prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, kao i ulogu Crkve u Hrvatskoj. “Nisam se prepoznao u poruci kardinala Bozanića i ne želim komentirati ono što poručuje bilo tko s te razine. Mi smo sekularna država, Crkva je odvojena od države, politika definitivno ne bi trebala biti u Crkvi, ne bi trebala biti u gospodarstvu, ne bi trebala biti u sudstvu. Petlja se ona svugdje, petljat će se još par dana, a onda ćemo istinom u ovoj slobodnoj državi raspetljati tu situaciju i maknut ćemo politiku iz tih segmenata društva”, kazao je Škoro.

Komentiraj