ŠKORO “Neće im uspjeti da me obeshrabre, uplaše i na neki način zaustave”

Glazbenik, poduzetnik i predsjednički kandidat Miroslav Škoro je gostovao u emisiji “Bujica”. Referirao se na recentne događaje pa tako i najavio model odavanja pijeteta ukoliko predsjedničku avanturu okruni dolaskom na Pantovčak.

“Smatram da je važno dati počast svim žrtvama. To je minimum građanskog i civilizacijskog dosega. Hrvatski narod je toliko podijeljen da nam još jedna podjela stvarno ne treba, pogotovo ne podjela po žrtvama. Definitivno ću ići u Bleiburg, ali ću ići i u Jasenovac”.

Protukandidatkinja Grabar Kitarović tvrdi da je ulazak Srbije u EU i hrvatski nacionalni interes.

“Svatko treba ući svugdje gdje je zaslužio, a da bi ušao, mora to zaslužiti. Europska unija je zajednica naroda za koju smo mi, kad smo u nju ulazili, morali proći vrlo trnovit put, ispuniti sve uvjete. Tu nema politikanstva, nema kompromisa i nema ustupaka. Smatram da je Srbija trenutno jako daleko od toga da ispunjava uvjete koji su nužni. Imamo neriješenih pitanja.Nema nastavka razgovora s bilo kojom državom o njihovom ulasku u bilo kakvu zajednicu dok se ne riješe ta pitanja“.

Založit će se, kaže, za ustavnu promjenu predsjedničkih ovlasti jer smatra da čelnik države mora djelovati kao aktivni korektiv političkim elitama i da predsjednik/ca mora prestati biti fikus.

Najavljuje tužbe.

“Moja supruga i ja smo odlučili da ćemo poduzeti određene zakonske radnje u tom smislu. Ono što bih poručio onima koji napadaju je – neka napadaju još i više; ono što je laž, što je bjelodana uvreda, za to ćemo pokušati dobiti satisfakciju na drugom mjestu. Ali neće im uspjeti da me obeshrabre, uplaše i na neki način zaustave. Ja sam odlučio u ovome ići do kraja”, tvrdi predsjednički kandidat Škoro.

 

Komentiraj