Škoro kaže da bi pomilovao i srpske ratne zločince ako ispunjavaju uvjete

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u četvrtak je bio u Požegi, gdje je najavio sutrašnje iznenađenje – na Faceboku će nekoliko sati uživo odgovarati na pitanja gradđana.

“Ja ću sutra u 5 do 12 na svom Facebook profilu biti uživo dva do tri sata. Svi će mi se moći javiti, postaviti pitanja, ja ću na ta pitanja odgovarati. Sve će biti uživo, ponavljam, bez ikakvih namještanja. To je jedini pravi način na koji u današnje vrijeme možemo komunicirati sa svojim biračima. Na sve ću odgovoriti, nema nikavih tajni. Vidjet ćemo tko će prvi odustati, Dok ne padnemo s nogu – vi pitanja, ja odgovor”, najavio je Škoro.

Komentirao je i predsjedničinu izjavu o korupciji u tajnim službama, kao i vlastite izjave o izbornoj krađi i pomilovanju osuđenog ratnog zločinca Tomislava Merčepa.

“Zna se što je pod ustavnom ingerencijom predsjednika Republike. Skandalozno je da netko tko je pet godina predsjednica države i svojom je voljom imenovala novog ravnatelja SOA-e, sada izjavljuje da je to organizacija premrežena koruptivnim i inim aktivnostima”, rekao je Škoro i dodao da ima dokaze i indicije da su se ‘činile mnoge stvari’.

“Vidjeli ste što se događa kad se stvari plasiraju preko čudnih medija, drugih zemalja pa čudnim kanalima dolaze do nas. VSOA, SOA, paraobavještajno – ako je i paraobavještajno, kako je moguće da ovbavještajna služba dopustila da se pojavi paraobavještajno? Predsjednica mora kazati odkad to zna, kome je prijavila, ona je odgovorna. A ja ću svoje spoznaje vrlo rado iznijeti na odgovornim mjestima jer su stvarno pretjerali. Mislim da je svim medijima i javnosti jasno kako se ponašalo prema meni i mojoj obitelji”, rekao je, kako prenosi N1.

Komentirajući svoju izjavu o krađi u izbornoj noći rekao je: “Ja nisam imputirao da će se dogoditi krađa, samo sam konstatirao. Čak su iz DIP-a poručili da ove godine neće glasati mrtvi. Dakle, postoje indicije da se u prošlosti to događalo. Zaključio sam da moji promatrači još nisu dobili akreditacije. Oni ne mogu biti legitimni promatrači ako nemaju akreditacije. Ne vidim zašto se kaska”, rekao je.

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej jučer je i javno pružio podršku Škori. “Unutarstranačka demokracija u Hrvatskoj ne postoji. Kod nas postoji jedan veliki vođa, faraon, koji odlučuje o unutarstranačkom životu, izbacuje, ubacuje, imenuje ministre, ustavne suce, čistačice. Bit će mi žao ako ikoga izbace iz bilo koje stranke zato štoje meni dao podršku”, rekao je Škoro i dodao da ovo nisu parlamentarni izbori i da svatko može imati svoj stav.

Veliku prašinu podignula je njegova izjava da bi pomilovao Tomislava Merčepa, osuđenog za ratne zločine. “Kad je netko okrivljen pa osuđen, postoji procedura po kojoj netko izdržava kaznu. U toj proceduri postoji mogućnost pomilovanja i to je u ingerenciji predsjednika. Pitali su me bih li pomilovao Tomislava Merčepa, rekao sam da bih ako se ispune zakonski uvjeti za to. Uostalom, to je huamanitarno pitanje, čovjek je u teškom zdravstvenom stanju. Kršćanin sam. Grozim se činjenice da je Đuro Brodarac umro u uvjetima u kojima je umro u istražnom zatvoru u Osijeku”, pojasnio je Škoro.

Na pitanje znači li to da bi pomilovao i Ratka Mladića i Vojislava Šešelja, koji su isto tako bolesni, Škoro kaže: “Svatko tko ispunjava uvjete i u teškom zdravstvenom stanju je – kršćanski je pomilovati ako se to može. Nemojte biti oni koji broje krvna zrnca”, zaključio je.

Komentiraj