Škoro: Hrvatska je kolonija bankarskoga sustava

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro gostovao  je u središnjem Dnevniku HRT-a i naglasio da je Hrvatska kolonija u svakom pogledu, a ponajprije bankarskoga sustava.

“Naš bankarski sustav je čista kolonija, zemlja iz koje se izvlači novac i onda se očekuje da nekakvim pomoćima izvana zemlja živi, nije ništa drugo do kolonija”, rekao je Škoro za Dnevnik HRT-a.

Zastupati će suverenističku politiku

“Vidjeli smo u vrijeme koronakrize da smo država koja nema čak dovoljno niti hrane. Mi, koji imamo Slavoniju, more i toliko resursa, nismo u stanju proglasiti gospodarski pojas, zasijati zemlju. Zemlja je uglavnom u vlasništvu države, a država sve to daje pod određenim uvjetima određenim ljudima. U aferi “Agrokor” 32 tisuće hektara završilo je kod nekakvoga fonda”, rekao je Škoro.

Vraćanje INA-e upitno

“Prvo ga je potpisao Ljubo Jurčić. On je prvi bio na slici sa Zsoltom  Hernadijem. Potom je s Hernadijem bio ministar Šuker, pa onda i neki drugi. Mi sada nemamo upravljačka prava u Ini. Mi smo zemlja koja plaća jako skupe konzultante da nam kažu koliko vrijedi ta Ina, iako imamo vlasničke udjele tamo i naši ljudi. Mi plaćamo 10 milijuna eura da nam neko kaže da ne smijemo nikome ništa govoriti nego će se morati sjesti s prodavačem. Pitanje je uopće je li Hrvatska treba više kupovati poslovne udjele u Ini”, rekao je Škoro.

Škoro je naglasio kako je uvjeren u pobjedu Domovinskog pokreta, te kako je HDZ kriv za sve jači SDP koji po njegovom mišljenju ima najbolji rejting među političkim strankama.

Komentiraj