Škoro gostovao kod Bage: “Nećete sa mnom tako razgovarati, stalno me prekidate. Žalit ću se upravi”

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u nedjelju je gostovao u Dnevniku Nove TV, gdje je komentirao nadolazeće parlamentarne izbore i otkrio koliko mandata očekuje.

Škoro kaže da i dalje vjeruje da će biti relativni pobjednik u izbornoj noći. “Mislim da to već sad ukazuju i nekakve ankete koje smo mi radili”, rekao je i dodao da vjeruje da će imatu minimalno 23, a moguće i preko 30 mandata.

“U našoj koaliciji vlada jedna vrlo solidna demokracija i kolege su dobro rekle – ima ljudi s kojima nećemo, to su ti žetončići, gospodin Pupovac kao etnobiznismen, čovjek koji jednostavno i opet muti vodu, vidimo to sada…”, rekao je Škoro o tome s kim će ili neće koalirati. Dodao je da sigurno neće u koaliciju s Bandićem, ‘žetončićima’ i HNS-om.

Upitan o SDP-u i Restart koaliciji kaže: “Mislim da SDP neće biti u priči kada su u pitanju… Mi smo zadnja brana da se SDP ne vrati na vlast u Hrvatskoj”, kaže Škoro.

O Plenkoviću, pak, kaže da je svojim izjavama i ‘bahatim nasilničkim ponašanjem’ pokazuje da više ne zavređuje biti premijer te dodaje da bi Plenković bio dobar ministar vanjskih poslova. Škoro je, kaže, spreman biti premijer te poručuje da će o tome birači odlučiti.

“Da je netko meni rekao da ću ja, koji sam glasovao za gospodina Plenkovića prije četiri godine, sada voditi jedan pokret protiv njega, ja to sam sebi ne bih vjerovao. Vi i ja ne bismo danas razgovarali, ne bi bilo puno toga što se dogodilo u zadnjih godinu dana da on dobro radi. On, nažalost, kao premijer to dobro ne radi i to treba javno reći”, poručio je.

Škoro je svoju sestru postavio kao nositeljicu na listi u 4. izbornoj jedinici. “Ako ćemo o mojoj sestri, nisam je stavio na mjesto u HEP-u, nego na streljanu. Ona je kao profesorica i majka koja živi u Našicama oličenje te izborne jedinice”, rekao je.

Škoro je potom pokušao nešto reći o državnom odvjetniku, no Bago mu je počeo postavljati novo pitanje. “Nećete sa mnom tako razgovarati, stalno me prekidate. Žalit ću se upravi”, rekao je i nasmijao se.

Bago ga je pokušao upitati o postavljanju predsjednika uprava strateških kompanija, a Škoro mu je upao u pola pitanja rekavši: “Koji dio riječi odgovornost nije jasan, ne može neko upropastiti Đuru Đakovića i onda otići u drugu kompaniju. Kad netko nešto upropasti odgovara mišlju, riječju, imovinom i prosutom. Amen”.

Na kraju je rekao Bagi: “Ajmo ne razgovarati tako da prekidamo jedni druge i ajmo razgovarati s argumentima”.

Komentiraj