Škoro: “Capak bi trebao poručiti Plenkoviću da ide u samoizolaciju”

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro pozvao je u srijedu ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka da poruči premijeru Andreju Plenkoviću da bi trebao biti u samoizolaciji “jer svi građani trebaju biti jednako tretirani”.

“Građanin Plenković nakon onoga što se dogodilo u Zadru definitivno spada među one ljude kojima bi, ako nitko drugi, barem gospodin Capak iz svoje samoizolacije trebao poručiti da bi trebao biti u toj samoizolaciji jer znate i sami kako ide s testovima i inkubacijom”, rekao je Škoro novinarima na tvrđavi Klisu, gdje su predstavljene kandidacijske liste Domovinskog pokreta za 9. i 10. izbornu jedinicu.

Po Škorinim riječima, Plenković očito ne želi u samoizolaciju i, kako se izrazio, “bahato tvrdi, što nije lijepo, da se mi ostali bojimo sučeljavanja s njim”.

“Nitko sretniji od mene u bilo kojem trenutku, bilo gdje, da razgovaram s gospodinom Plenkovićem oko svih problema. Možemo ići redom – od referendumskih inicijativa, od Istanbulske (konvencije), preko Ine, vjetrenjača… u bilo kojem trenutku i bilo kad, ali – ili nešto vrijedi za nekoga ili nešto ne vrijedi, ili smo svi građani od krvi i mesa u ovoj zemlji ili nismo”,  rekao je Škoro, koji smatra da se sučeljavanje može obaviti i preko interneta.

“Očito će ga građani morati izolirati 5. srpnja. Njegova je bahata izjava, tko sam ja da bi nešto određivao njemu i HDZ-u. Ja sam onaj tko predstavlja hrvatski narod i ako Bog da, ovi ljudi oko mene će predstavljati taj narod u Hrvatskom saboru”, rekao je i poručio Plenkoviću da je uvjeren da će “6. srpnja vidjeti tko smo mi”.

Na novinarsku opasku da se i on rukovao s novinarom Mislavom Bagom u studiju Nove TV, Škoro je uzvratio kako je to bilo prije situacije u Zadru te da tada epidemiolozi nisu govorili da se ne smijemo rukovati. “Epidemiolozi su skočili na noge prije dva-tri dana, kada se dogodio skandal u Zadru. Mislim da tamo nitko nije želio zlo, posebice gradu Zadru, Hrvatskoj, razvoju sporta, promociji i turističkoj sezoni, koja je sada definitivno, kao što kaže ne samo hrvatski medijski prostor, nego i New York Times i Reuters – kontaminiran, nepovratno”, rekao je među ostalim Škoro.

Smatra da smo ponovno u situaciji u kojoj ne znamo što će biti sutra, za tjedan dana i “ovi preuranjeni parlamentarni izbori iz čisto epidemioloških razloga postaju sve neizvjesniji”.
Na upit bi li on zbog novonastale situacije zatvorio granice, Škoro je rekao kako bi interesu Republike Hrvatske učinio sve što je potrebno da zaštiti živote i građane u Hrvatskoj.
Kritizirao je način na koji vladajući najavljuju pooštravanje mjera te je istaknuo kako mu je “važnije zdravlje od izbora i bilo koje fotelje”.  Po njegovoj ocjeni, neodgovornost to je ono što resi hrvatsku Vladu kad je u pitanju borba s koronavirusom.

“Taj virus je nešto što ćemo zaustaviti, ljudski rod pa i Hrvati će dobiti bitku”, istaknuo je Škoro i dodao je da daleko opasniji virus gospodarskog nerazvijanja, korupcije, klijentelizma i svi drugi virusi zahvaljujući kojima je Hrvatska tu gdje jest pa se više samostalno ne može niti boriti protiv tog virusa.

“Ako se opet zatvore granice i ako opet dođemo u situaciju da ovisimo o uvoznoj struji, hrani i svemu drugom što uvozimo, a uvozimo gotovo sve, onda je to veliki problem i onda je to odgovornost ove Vlade”, zaključio je Škoro.

Komentiraj