ŠKORO: “Branitelji su zbog politike postali gubitnici”

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u ponedjeljak je bio na predpromociji filma ‘3069’ Jakova Sedlara, koji govori o suicidu hrvatskih branitelja. Nakon filma Škoro je kazao kako ne može ne zapitati se ‘kako je moguće da ljudi koji su bili pobjednici u ratu, pripadnici pobjedničke vojske, zahvaljujući politikama, u miru postaju gubitnici’.

“Ovo je film koji bi trebali svi pogledati, zabrinuti se i vidjeti što možemo učiniti za hrvatske branitelje da prestane taj tužni niz”, kazao je Škoro u Vukovaru i dodaokako bi trebalo promisliti zbog čega ti ljudi, koji su bili prihvaćeni kao osloboditelji i heroji, odjednom postaju gubitnici koje, kako je rekao, nije ubio neprijatelj, nego je svemu, kako se čini, pridonijela ‘ta nekakva nesretna politika’.

Kazao je kako toj politici, posebno u posljednjih dvadeset goidna, dobrim dijelom na dušu idu i suicidi hrvatskih branitelja. Naglasio je akko se takvo stanje može promijeniti tako da se na branitelje u javnosti ne gleda kao na problematične osobe te da im se da zasluženo priznanje za sudjelovanje u Domovinskom ratu.

Kako je rekao, kada se mladog čovjeka koji je izašao iz rata pošalje u mirovinu a ne osmisli mu se život, stvaraju se situacije u kojima počinje misliti o stvarima o kojima ne bi mislio da mu je život osmišljen.

Upitan podupire li mogući ponovni prosvjed u Vukovaru zbog sporog neprocesuiranja ratnih zločina, Škoro je odgovorio kako podupire sve ono što podupiru i Vukovarci.

Komentiraj