Škorina sestra: Borit ću se za ostanak mladih ljudi u Slavoniji

Domovinski pokret Miroslava Škore predstavio je svoj gospodarski izborni program, a jedna od glavnih Škorinih ekonomskih suradnika je njegova sestra Vesna Vučemilović, koja za RTL televiziju govori zašto se uključila u politiku i koji su njezini ciljevi za četvrtu izbornu jedinicu na čijem je čelu.

Nakon predsjedničkih izbora, Škoro je imao obavezu nastaviti političku karijeru

“Razgovaramo, razmijenjujemo mišljenja, odrasle smo osobe i na kraju svaki donosi svoje odluke. Ponekad on mene možda malo nagovara, ponekad ja njega. Možda na početku, prošle godine u šestom mjesecu kad je kretao u tu političku priču, možda je on mene malo više nagovarao da se priključim i da mu pomognem, mada je ta pomoć bila u okvirima mojih znanja, iskustava i kompetencija, a nakon onog rezultata mislim da je bilo evidentno da mora nastaviti dalje jer je ljudima pružio nadu i nije ih nikako mogao ostaviti”, odgovorila je Vučemilović na pitanje tko je koga nagovorio na bavljenje politikom.

Iseljavanje Slavonije najveći problem

“Slavonija je trenutno u jednom vrlo zahtjevnom gospodarskom stanju, osnovni problem je iseljavanje i to cijelih obitleji. Demografske mjere su kompleksno pitanje, naš program ima nekih sedam područja i svih tih sedam ima cilj podići konkurenstnost Hrvatske koja je trenutno na 62. mjestu, dok je na primjer Estonija 27. Cilj je osigurati jedan stabilan, održiv razvoj i zaustaviti negativne demografske trendove”, rekla je.

Vučemilović da će se odmah nakon izbora trebati raditi i rebalans:

“Mi ćemo već ove godine trebati raditi rebalans, a tek onda proračun za iduću godinu”.

“Ja vjerujem da možemo sastavljati Vladu, nije isključeno da ćemo biti samo manji koalicijski partner. Informacije koje dobivamo s terena daju nam pravo očekivati dobre rezultate”, odgovorila je Vučemilović.

Je li onda moguće da u Vladi vidimo brata i sestru? “Ja sam jedan od 14 kandidata, građani će 5. srpnja izaći na izbore i reći svoje. Ja ću možda ući, možda i neću, prvo mjesto na listi mi ne garantira ništa. Ali s druge strane moram reći da držim kako biti saborski zastupnik je najprije čast, a onda i odgovornost prema biračima koji su ukazali povjerenje. I ja na taj način pristupam toj kandidaturi”, kazala je Vučemilović za RTL televiziju.

Nakon izbora razgovarati ćemo sa svima

“Koliko ja vidim, i Pokret se napada i s jedne i s druge strane. Ima tu i malo predizbornog folklora, budimo iskreni do kraja. Činjenica je da ćemo morati sjesti za stol sa svim opcijama koje su nam kompatibilne i hladne glave donijeti određene odluke. Poslije izbora se sigurno ne može pobjeći od toga”, rekla je Vučemilović.

Komentiraj