Saborski zastupnik HDZ-a Petar Škorić, koji je u jučerašnjoj objavi na Facebooku štro napao voditeljicu ukinute emisije Hrvatska uživo maju Sever, u utorak se preko istog medija novinarki i ispričao.

Obzirom je moja posljednja FB objava izazvala znatan broj reakcija i lijeve i desne političke opcije, mišljenja sam kako…

Posted by Petar Škorić on 12. rujna 2017

“Obzirom je moja posljednja FB objava izazvala znatan broj reakcija i lijeve i desne političke opcije, mišljenja sam kako na isto treba iskazati moj daljnji stav.

Ispričavam se Maji Sever na mojoj nesmotrenoj izjavi i pogrešno biranim riječima na mom FB profilu, koje su preizravno ušle u njen privatni, a ne profesionalni životni kontekst.

Nisam mogao ne izraziti nezadovoljstvo s uređivačkom politikom Maje Sever, koja je često bila nekorektna i politički vrlo pristrana, te mi je neprihvatljivo bilo kakvo angažirano novinarstvo i promicanje ideologije na HRT-u.

Istodobno, želim naglasiti da sve osobe koje djeluju u javnosti i koji svoju plaću i prihode ostvaruju od javnog novca (uključujući Maju Sever kao i mene osobno) mogu i trebaju biti podložni kritici na njihov rad i njihov aktivizam.

Samostalnost u radu novinara je jedan od temelja demokracije, ali isto tako je i kritika na njihov rad kao i na rad bilo koga drugoga”, napisao je Škorić.

Podsjetimo, Škorić je napisao da je Sever ‘postala najbolji primjer arogantnog i bahatog SDP-ova propagandista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju te da je “licemjerno da emisiju ‘Hrvatska uživo’ uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko”.

Komentiraj