ŠKODA

ŠKODA Češki proizvođač automobila niže proizvodne rekorde

Češki proizvođač automobila ŠKODA niže rekorde proizvodnje.

Sredinom ovog mjeseca 500 000-ta ŠKODA FABIA aktualne generacije sišla je s proizvodne trake u tvornici Mladá Boleslav. Jubilarno vozilo je FABIA COMBI MONTE CARLO 1.0 TSI (81 kW) u Moon bijeloj boji. Od 1999. godine poznata tvornica automobila je ukupno proizvela četiri milijuna modela FABIA.

“Od 1999. godine ovaj se kompaktni model ubraja u standarde naših modela te očarava kupce diljem svijeta. Njegove tri generacije pokazuju razvoj marke: najmoderniju tehniku i izvanrednu ponudu prostora uz izniman omjer uloženog i dobivenog upotpunjuju atraktivni dizajn i vrhunske tehnologije za sigurnost i udobnost. Danas FABIA više no ikada predstavlja značajnu pogonsku snagu za naš dinamični rast”, rekao je Michael Oeljeklaus, član uprave marke ŠKODA zadužen za proizvodnju i logistiku.

Krajem ovog mjeseca ŠKODA je proizvela i šestmilijunti primjerak modela OCTAVIA. Od početka proizvodnje 1996. godine model ŠKODA OCTAVIA postao je pravi hit na tržištima automobila diljem svijeta i do danas je jedan od najprodavanijih modela i osnova uspijeha češkog proizvođača automobila s bogatom tradicijom. Počeci omiljenog modela sežu u 1959. godinu, a značajno poboljšana treća generacija modela dostupna je od veljače ove godine.

ŠKODA je povećala svoje isporuke u svibnju za 2.4 posto na 99 000 jedinica (svibanj 2016.: 96 700 vozila), što je najbolji svibanj u povijesti poduzeća. Tradicionalna češka marka ostvarila je snažan rast prvenstveno u Europi i Indiji. Proizvođač ŠKODA očekuje dodatne impulse rasta iz tekuće ‘SUV ofenzive’.

S vozilom ŠKODA KODIAQ prvi je ‘novi SUV model’ već uspiješno plasiran na tržišta. U svibnju je kupcima isporučeno 7 500 vozila. Četvrto tromjesečje ove godine  donosi izlazak ‘novog kompaktnog SUV-a’ na tržišta, riječ je o ŠKODI KAROQ koja je u Stockholmu ovog svibnja prvi put predstavljena javnosti.

 

Komentiraj