Najbolji poljski skakač na skijama i vodeći u Svjetskom kupu, 29-godišnji Kamil Stoch, na nedjeljnom natjecanju u rodnim Zakopanima stigao je do četvrte uzastopne pobjede, a pete u ovoj sezoni, čime se učvrstio na vrhu redoslijeda najboljih svjetskih skijaša-skakača.

Stoch je do svoje 21. pobjede u karijeri stigao sa šestog mjesta u prvoj seriji nakon koje je u vodstvu bio Nijemac Richard Freitag ispred sunarodnjaka Andreasa Wellingera. Sjajni Poljak je u prvoj seriji skočio 130,5 metara, au drugoj 131 metar, te sa 287,4 bodova nadmašio drugoplasiranog Wellingera (130,5 m i 133 m) za 1,6 bodova. Treće mjesto osvojio je Freitag (132,5 i 131 m) sa 3,2 boda zaostatka za pobjednikom.

Stoch je prvu pobjedu u ovoj sezoni ostvario u prosincu u norveškom Lillehammeru, a sadašnji niz od četiri trijumfa započeo je na posljednjoj stanici Novogodišnje turneje u austrijskom Bischofschofenu te nastavio pred domaćim navijačima u Wisli i Zakopanima.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Stoch je povećao vodstvo sakupivši 933 boda. Drugoplasirani Norvežanin Daniel Andre Tande, koji je u nedjelju osvojio sedmo mjesto, ima 803 boda, dok je trećeplasirani Domen Prevc u Zakopanima bio deveti i stigao do zbroja od 780 bodova.

Na ovom se natjecanju nakon dvotjedne stanke u akciju vratio prošlogodišnji pobjednik Svjetskog kupa Slovenac Peter Prevc i s petim skokom druge serije došao do 13. mjesta.

Skakačka karavana iz Poljske seli u njemački Willingen, gdje su sljedećeg vikenda na rasporedu dva natjecanja za Svjetski kup. U subotu (16.05 sati) će se po treći put ove sezone reprezentacije natjecati za momčadske bodove, dok će u nedjelju (15.05 sati) biti pojedinačno natjecanje.

Komentiraj