Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović nije se uspjela kvalificirati za večerašnje natjecanje u paralelnom slalomu za Svjetski kup u francuskom Courchevelu, jer je u kvalifikacijskoj utrci imala 36. vrijeme te je bila 14 stotinki sporija od vremena 32. skijašice, posljednje koja se uspjela kvalificirala.

Popović je imala startni broj 58 te stazu sa 31 vratima prošla za 27 sekundi i 52 stotinke. Za najbržom, Amerikankom Mikaelom Shiffrin (26.00), naša je skijašica zaostala sekundu i 52 stotinke. Unutar sekunde zaostatka za Shiffrin na skraćenom slalomu bilo je 17 skijašica.

Posljednja koja je izborila nastup u večerašnjoj utrci, ujedno i suparnica Shiffrin u 1/16 finala, bila je Francuskinja Coralie Frasse Sombet koja je imala startni broj 70 i za dvije je stotinke nadmašila Norvežanku Ninu Haver-Loeseth, koja je prije tri godine na Sljemenu prvi put stala na pobjedničko postolje u slalomu za Svjetski kup osvojivši treće mjesto.

Drugo mjesto u kvalifikacijama osvojila je Kanađanka Erin Mielzynski (26.37), a treće mjesto su podijelile Francuskinja Adeline Baud Mugnier i Švicarka Melanie Meillard (26.44).

Od 71 prijavljene skijašice utrku je završila 61, četiri nisu stigle do cilja, a šest ih nije ni startalo.

Paralelni slalom, u kojem će nastupiti 32 skijašice podijeljenje prema rezultatima iz kvalifikacija (1-32, 2-31, 3-30, itd.), započinje u 18 sati.

Komentiraj