Davor Javorovic/PIXSELL

SKENDER "Neće biti velikih promjena"

Trener Osijeka Dino Skender najavio je sutrašnju polufinalu utakmicu Hrvatskog kupa protiv Dinama.
“Ne bih rekao da nas je poraz u Puli šokirao, iako smo nesretni kako je utakmica završila. S obzirom da sutra već igramo polufinale Kupa, naravno da ćemo pokušati dati sve karte u taj Kup, nemamo pravo na neka kalkuliranja i kombinacije, idemo s najjačim mogućim snagama”, kazao je Skender.
Dodao je ako je utakmica u Puli bila specifična. “Defanzivno smo dobro izgledali, što se tiče obrane bilo je dobro, ali smo malo slabije odigrali prema naprijed, iako smo u drugom dijelu imali lijep period s nekoliko prilika. Da je bilo više sportske sreće ta utakmica bi završila najmanje neriješeno, jer mislim da sigurno nismo zaslužili poraz. U Zagrebu će nam također trebati dobra defanziva, pa ni ja sad ne smijem ludovati i sve preokrenuti naglavačke, jer neke stvari su dosad bile dobre. Moram danas vidjeti na treningu kako će dečki reagirati, ali velikih promjena neće biti”, objasnio je.
O Dinamu je rekao kako je u ovom trenutku, za njihove prilike, jako moćna ekipa. “Očekujem 11 igrača Dinama koji su igrali protiv Istre. Znamo da su defanzivno jako čvrsti i kažnjavaju i najmanju pukotinu u protivničkim redovima. Ako se budemo previše otvarali, to može biti opasno za nas. Pokušat ćemo čvrstim blokom, s nižom donjom zonom, umiriti protivnika i pokušati što je moguće kasnije da dođe veliki pritisak i šansa za njih. Želimo se oduprijeti čvrsto i tvrdo te onda iz defanzive tražiti priliku iz kontri i polukontri. Ako je moguće da do poluvremena održimo “nulu”, onda nam šanse u nastavku progresivno rastu”, zaključio je Skender.

Komentiraj