Škarina žrtva ispričala detalje silovanja

U emisiji Provjereno Nove TV objavljena je ispovijest žene koja je prijavila bivšeg hadezeovog saborskog zastupnika Damira Škaru za silovanje. Škaro je uhićen 25. dan nakon prijave za silovanje.

”On je mene doslovno napao s leđa. Primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak”, kazala je, dodavši kako joj je Škaro obje ruke stavio iza leđa i držao ju u klinču.

“Lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnut. Molila sam ga da prestane”, izjavila je, kazavši da se Škaro na njezine vapaje nije obazirao te kako joj je rekao da će on “raditi što on hoće”.

”Budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te”, rekao joj je dok se pokušavala izvući.

“Zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće. Najgore od svega je što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane… Što sam ja više dolje klizila, to mi je zadirao prste još dublje”, ispričala je novinaru Nove TV žrtva napada.

Iako su, prema saznanjima novinara Provjerenog, iz Škarina ureda zaposlenice nerijetko izlazile uplakane, niti jedna od njih nije htjela pred kameru, čak ni anonimno. Škarina žrtva, koja je odlučila istupiti, izjavila je kako se s kolegicama dogovarala da se u 16 okupe u uredu i zajedno idu doma kako ni jedna od njih ne bi ostala sa Škarom sama u uredu.

Samo nekoliko sati nakon što je žrtva izašla iz policije, do Škare je već stigla vijest o prijavi. Žrtvi je poslao poruku sadržaja “Kako su ti djeca?”. Škaro je istog dana kada je silovanje prijavljeno napustio Hrvatsku i otišao u BiH, a policija je za njim raspisala tjeralicu. Šutnju žrtve je pokušao kupiti s 80 tisuća eura, poslavši poruku ”da je on vrlo jak i moćan čovjek, da prekine tu priču i da uzme to što joj nudi i nastavi život sa svojom djecom”.

Škaro je uhićen na graničnom prijelazu, u srijedu kada se vraćao u Hrvatsku.

 

 

Komentiraj