Škare Ožbolt: “Zagrebačka žičara zgraža ružnoćom, a i besramno je poskupjela”

Političarka Vesna Škare Ožbolt, koja je prije tri mjeseca u Nacionalu ekskluzivno objavila kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba, objavila je Facebook status u kojemu kritizira obnovu Zagrebačke žičare. Objavljujemo status:

“Prije nekoliko dana objavljen je video pod nazivom Operacija žičara. Dobro upućen izvor objavio je niz dokumenata, ugovora, troškovnika i detaljno objašnjavao poskupljenje, ali i način kako su se s projekta smjenjivali ljudi koji su ukazivali na nepravilnosti. Za izgradnju žičare tvrtka GIP Pionir je dobila posao ponudivši najnižu cijenu. za 299 milijuna kuna a sada je projekt narastao za 100 milijuna više. Koja je korist od postupka javne nabave, kada se cijene tako besramno dižu? Što sa betonskim blokovima plaćenim 300 milijuna kuna?
Osim što je drastično poskupila, nova žičara zgraža ružnoćom. Monstruozna građevina, monstruozno prometno čvorište, primjer razaranja otprije formirane sredine, primjer agresije prema okolišu. Arhitektonski katastrofalno, komentirala je povjesničarka umjetnosti Snješka Knežević.
Što kaže Državna revizija, a što kaže DORH? Vjerojatno ništa dok je gradonačelnik na vlasti.
Došlo je vrijeme da Bijesprvi ponovo jaše. Dostavljeni su dokumenti u javnost. I tako treba. Kada svi šute neka dokumenti govore.
Ono što smo naslijedili kao staru zgradu i žičaru trebalo je obnoviti da bude kao ukras u oazi zelenila i mira. Cijelo podsljemensko područje ima tradiciju koju treba čuvati kao najveće bogatstvo Zagreba. A betonske blokove neka prekrije sljemenska paprat.”

Škare Ožbolt: ‘Kod mene kao gradonačelnice Zagreba kumovi neće raditi, a svjesna sam da ću gradsku blagajnu zateći praznu’

Komentiraj