Škare Ožbolt: “U Zagrebu se stvara siva zona manipulacija oko cijepljenja”

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt osvrnula se na današnji početak masovnijeg cijepljenja protiv koronavirusa u Zagrebu.

Škare Ožbolt je putem društvenih mreža istaknula važnost pokretanja platforme za transparentno provođenje cijepljenja i upozorila kako se u Zagrebu stvara “siva zona” po tom pitanju.

“Danas počinje masovnije cijepljenje u Zagrebu. U ordinacije obiteljske medicine će biti raspodijeljeno 16.000 doza cjepiva protiv COVID-19 za cijepljenje osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika. Liječnicima opće prakse je ostavljeno da određuju prioritete.

Nije jasno zašto Međimurska županija ima platformu transparentnosti cijepljenja, a Zagreb je nema. Internetska platforma služi za predaju zahtjeva, administriranje unosa i pregled podataka. Na taj se način omogućuje unos i pohrana zahtjeva za cijepljenje, filtriranje zahtjeva za cijepljenje prema različitim kriterijima, selekcije i kreiranje redoslijeda cijepljenja te mogućnost izrade potvrde o cijepljenju i eventualnih okolnosti zbog kojih do cijepljenja nije došlo.

Za razliku od Međimurja u Zagrebu se opet otvara siva zona manipulacija”, upozorila je Vesna Škare Ožbolt na svom Facebook profilu.

Komentiraj