Škare- Ožbolt: “Sustav djelovanja Milana Bandića odlazi u prošlost, stvari treba držati pod kontrolom da ne bi eskalirale u nezgodnom smjeru”

Iznenadnu smrt Milana Bandića za Nacional.hr komentirala je kandidatkinja za gradonačelnicu Vesna Škare – Ožbolt. “Kao kandidatkinja za gradonačelnicu uvijek sam nastojala biti realna, govorila sam i o onome što je dobro i o onome što je loše napravio Milan Bandić. Moj osobni motiv za kandidaturu bio je ono što je Bandić loše napravio. Smrt zna često puta biti i pravednija nego što mislimo, ali osobno u meni nema ni mrvice radosti zbog toga što je on umro. U ovim trenucima treba na neki način govoriti i s empatijom, empatija mora biti smisao našeg djelovanja i govora. Milana Bandića mogu definirati kao osobu koja je imala veliku radnu energiju, ali naposljetku nije doživio  izbore koji su pred nama i koji bi definitivno značili njegov kraj. Ovako je ostao vječni gradonačelnik.”

Ne pitanje što će njegova smrt izazvati u Gradu Zagrebu  Škare- Ožbolt kaže da je to teško reći, ali smatra da zasigurno cijeli njegov sustav djelovanja i način na koji je vladao odlazi u prošlost. “Moj način razmišljanja, kada bi pobijedila na izborima, bio bi nastaviti sve projekte koji su započeti, dobro ih prekontrolirati, vidjeti gdje se otišlo u krivo i to ispraviti. Sve ono što je bilo loše, s tim će se baviti neka druga tijela. ”

Na pitanje hoće li godinama stvaran i duboko ukorijenjen sustav djelovanja i vladanja Milana Bandića lako otići u prošlost i imaju li Zagrepčani razloga za strah , Škare – Ožbolt kaže  da to ovisi o odluci građana koji će izaći na izbore i o snazi novog gradonačelnika ili gradonačelnice.

“Kandidirala sam se na izborima prvenstveno zbog toga što sam bila protivnik načina vladanja Milana Bandića. Što će i kako će biti nakon Milana Bandića najviše ovisi  o snazi novog gradonačelnika odnosno gradonačelnice. Koliko će tu biti mjere i snage da se raščiste zatečene situacije – to je ključ priče. Imam dovoljno snage i za mjeru i dovoljnu snagu za sve druge situacije. Sada treba apsolutno smiriti loptu i držati stvari čvrsto pod kontrolom. Pitanje je tko od svih kandidata za poziciju gradonačelnika ima petlje snažno raščisti s lošim primjerima vladanjem Grada Zagreba. Uvijek treba držati stvari pod kontrolom kako ne bi eskalirale u nekom nezgodnom smjeru.”

Komentiraj