Škare Ožbolt odgovorila zagrebačkom HDZ-u: “Najveći salto mortale HDZ-a bio je kad je stigla vijest da je Bandić umro, a oni zaglavili s Filipovićem”

“Davor Filipović je nebitan i ničiji”, odgovorila je u četvrtak navečer Vesna Škare Ožbolt zagrebačkom HDZ-u nakon oštrih prozivki da “napada njihovog kandidata Davora Filipovića, a dodvorava se aktivističkom radikalu Tomislavu Tomaševiću”.

Podsjetimo, zagrebački HDZ ranije u četvrtak je napao Vesnu Škare Ožbolt prozivajući je da se lažno pozivala na put dr. Franje Tuđmana i slavne devedesete, da bi potom “priznala da da želi koalirati s Možemo/SDP”.

HDZ Zagreb objavu je stavio na svoju Facebook stranicu i to pod naslovom “Novi salto mortale Tomaševićeve suradnice”.

“Na Davora Filipovića HDZ ne računa”

Ubrzo je Škare Ožbolt odgovorila zagrebačkom HDZ-u, posebno se osvrnuvši na njihovog kandidata Davora Filipovića.

“Najveći politički salto mortale HDZ-a bio je onog trenutka kad je stigla vijest da je Milan Bandić umro, a oni zaglavili s Filipovićem, cijepljenim (u svojoj tvornici cjepiva) od politike”, rekla je Škare Ožbolt.

U svom dugogodišnjem političkom životu, kako kaže, nagledala se svakojakih podvala, međutim, naglašava da mora priznati da je ova HDZ-ova podvala jedna od najočajnijih.

“Posljednjih dana visokopozicionirani HDZ-ovci ispričavaju mi se zbog primitivnog ponašanja svog kandidata. Kako mi kažu, na Davora Filipovića HDZ ne računa. HDZ računa na Jelenu Pavičić Vukičević i premreženu interesnu skupinu koju za sobom vuče njezin zamjenik, Ivica Lovrić.

Treba zadržati postojeće pozicije i postojeće interese. Govoreći o panici i hvatanju za glavu, Davor Filipović opisuje sebe. Davor Filipović jedini je kandidat za gradonačelnika Zagreba koji ne nosi listu svoje stranke za Gradsku skupštinu. To je dovoljan pokazatelj koliko ga vlastita stranka cijeni i do njega drži”, rekla je Škare Ožbolt.

“Zagrebački HDZ očajnički traži ostanak na vlasti”

Licemjerno je, nastavila je, da HDZ i Davor Filipović šire laži da ona planira podržati Tomislava Tomaševića u drugom krugu.

“Upravo se HDZ nalazi s Tomaševićem, očajnički tražeći način ostanka na vlasti”, rekla je Vesna Škare Ožbolt i odgovorila na prozivke zagrebačkog HDZ-a da se lažno poziva na Franju Tuđmana.

“Lažno se pozivati na Franju Tuđmana ne mogu ja, nego on. Da Franjo Tuđman vidi Davora Filipovića, kako se ponašao u koaliciji s Bandićem, a sad s Jelenom Pavičić Vukičević i koliku je nepopravljivu štetu učinio Zagrebu, dižući ruku za propale i sumnjive projekte, naglavačke bi ga izbacio iz HDZ-a. Tako da mu je bolje da ne spominje Franju Tuđmana.

Jednom je predsjednik Tuđman one koje je smatrao branom napretka nazvao “jalnuškim diletantima”. Tako bi nazvao i Davora Filipovića”, poručila je Škare Ožbolt.

 

Zagrebački HDZ napao Vesnu Škare-Ožbolt: “Pozivala se lažno na dr. Franju Tuđmana i slavne devedesete, a želi koalirati s Možemo i SDP”

Komentiraj