Saša Zinaja

ŠKARE OŽBOLT “Nema sumnje da se Todorić razvijao uz pomoć politike”

Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt u Vijestima Nove TV komentirala je jutrošnje pretrese i uhićenja bivših čelnika Agrokora. Škare Ožbolt kazala je kako je cijela akcija odrađena ‘malo spektakularno’. “Vjerojatno to ima svoju svrhu. Možda neki strah ili priznanje što bi bilo svojstveno takvim metodama uhićenja”, kaže.

Objasnila je i da o daljnjem radu Povjerenstva ovisi o tome što je njegova uloga. “Ako je povjerenstvo osnovano da utvrdi kako je nastao i rastao Agrokor, onda se to možda i ne odnosi na razdoblje za koje je DORH pokrenuo postupak. Možda i ne treba doći do preklapanja. Možda je riječ o politici pa će istraživati kako je politika pomogla u svemu tome”, ističe.

Škare Ožbolt je naglasila i kako je neminovno izdavanje Europskog uhidbenog naloga u slučaju da se Todorići sami ne odazovu. “Teško mi je reći hoće li se odazvati. Imali smo primjere nekih koji su rekli da će se vratiti pa nisu i obrnuto. Teško je reći. Glavni akteri ove priče nisu u Hrvatskoj”, relka je. Zaključila je kako nema sumnje da se Todorić razvijao uz pomoć politike.

Komentiraj