ŠKARE OŽBOLT “Ako je Božinović bio sniman, treba sazvati VNS”

Igor Soban/PIXSELL

Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt gostovala je u utorak u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirala aferu SMS i članak iz novog broja Nacionala o namjeri špijuniranja ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Istraga oko afere SMS traje već pola godine. “Meni to izgleda kao da je ovih šest mjeseci uvod u ozbiljnije stvari koje se danas najavljuju. Praćenje četiriju žena, od toga jedna je i bivša supruga, po meni je bio samo uvod u ono što se sada objavljuje – pokušaj praćenja, neovlaštenog snimanja dužnosnika, saborskih zastupnika. To je bio postepeni putokaz”, kaže Škare-Ožbolt i dodaje kako misli da ćemo saznati istinu jer je Hrvatska premala zemlja da se stvari ne rasvijetle.

Bivša ministrica kaže kako se radi o razgranatoj istrazi. “Tko zna što će se tu sve razotkriti. Pitanje je samo kada će javnost to saznati” poručuje.

“Previše je tu nedopuštenog ponašanja koje podsjeća na zloporabu, djelovanje paraobavještajnog aparata. Podjeća me na neka vremena ’99. godine, kada je dosta ljudi iz političkog vrha bilo neovlašteno snimano. Dosta je tu čudnih stvari i istraga doista treba biti temeljita”, dodaje Škare-Ožbolt.

Premijer Andrej Plenković o cijeloj aferi govori vrlo malo, a najviše ponavlja rečenicu da nije informiran. “Premijer se ponaša u sklopu očekivanog. Ukoliko se ove informacije potvrde, da se snimalo ministra unutarnjih poslova, a logika mi nalaže da možda nije samo bio ministar unutarnjih poslova, onda je to pitanje nacionalne sigurnosti, za sjedicu Vijeća za nacionalnu sigurnost”, ističe.

EKSKLUZIVNO Brkićev kum naredio je Vargi da nadzire Božinovića

Komentiraj