MINISTRICA KULTURE dopustila je da HRT bez javne rasprave potpiše Koregulacijski sporazum s nezavisnim producentima prema kojem HRT financira više od 100 posto troškova snimanja serija ili filmova, a dobiva tek ograničena prava prikazivanja na sedam godina

Vodstvo Hrvatske radiotelevizije na čelu s glavnim ravnateljem Kazimirom Bačićem, pod pokroviteljstvom ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, potpisalo je prije nekoliko mjeseci Koregulacijski sporazum o nabavi djela neovisnih proizvođača odnosno filmova, serija i ostalog sadržaja čiju kompletnu proizvodnju praktički financira HRT, odnosno hrvatski građani koji plaćaju pretplatu, a da pritom vlasništvo nad tim djelima pripada neovisnim producentima.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakJEMEN Pogođen saudijski tanker
Sljedeći članakBritanski laboratorij nije mogao utvrditi podrijetlo nervnog otrova kojim je napadnut Skripal
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.