Skandal uništava Ellen DeGeneres i gledanost njenog talk showa

U kolovozu prošle godine izvršni producent tv emisije „The Ellen DeGeneres Show“ Ed Glavin, njegov kolega izvršni producent Jonathan Norman te glavni scenarist Kevin Leman optuženi su za rasizam, brojne neugodnosti, uznemiravanje i problematično ponašanje tijekom snimanja ovog hit showa. Nakon medijskih objava sva trojica dobili su otkaz iako su negirali istinitost tih navoda. Kada se nakon ljetne stanke 21. rujna ovaj show počeo ponovo prikazivati, 63-godišnja Ellen DeGeneres izjavila je u prvoj emisiji  „Ja sam ona osoba koju gledate na televiziji. Također, ja sam još mnogo toga. Ponekad se rastužim, ponekad poludim, ponekad sam napeta, ponekad frustrirana, ponekad nestrpljiva. Radim na svemu tome“. Ta isprika oduševila je publiku, bila je to najgledanija premijerna epizoda ovog showa u posljednje četiri godine. A zatim ju je pubika odlučila prestati gledati. Prema brojkama koje je objavila kompanija Nielsen, emisija „The Ellen DeGeneres Show“ izgubila je u proteklih šest mjeseci više od milijun gledatelja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tada je imala 2,6 milijuna gledatelja u Americi a sada ih je samo 1,5 milijun.

Ellen DeGeneres je jedna od najvećih prime time zvijezda u Americi, njezin show prikazuje se već 18. sezonu, da bi sada, zbog saznanja o nasilnom ponašanju njenih suradnika što ona nije spriječila već je dijelom i sama u tome sudjelovala, izgubila čak 43 posto gledatelja.  Njena emisija još uvijek je među tri najgledanija talk showa u Americi ali „Dr. Phil“ sa 2,5 milijuna gledatelja i „Live: With Kelly and Ryan” sa 2,7  milijuna gledatelja sada su značajnije gledane emisije dok se ona ovim padom približila talk show emisijama koje vode Maury Povich (1,4 millijun gledatelja), Kelly Clarkson (1,3 millijun), Rachael Ray (1,2 millijun) i Tamron Hall (1,1 millijun).

Ujedno, emisija ima i pad u financijskim prihodima od oglašivača. Prema rezultatima istraživanja kompanije Kantar, emisija je u 17. sezoni uprihodila 131 milijun dolara od oglašivača do je u 18. sezoni zabilježen pad od 20 posto te su ostvareni prihodi od 105 milijuna dolara.

Kompanija Warner Bros potvrdila je da će nakon ljeta ove godine početi prikazivanje 19. sezone emisije „The Ellen DeGeneres Show“.  Prema potpisanom ugovoru, to je posljednja sezona za Ellen DeGeneres i nepoznato je hoće li i pod kojim uvjetima taj ugovor biti produžen.

Komentiraj