Skandal u NFL-u: Tajno snimali navijačice dok su se presvlačile?

Američki sport, pogotovo NFL – nacionalnu ligu američkog nogometa, posljednjih dana potresa ogromni skandal nakon što se se ekipa Washingtona našla pod istragom nakon optužbi njihovih navijačica.

One su, pišu američki mediji, čelnike kluba i trenere optužile da su ih snimali dok su se presvlačile u svlačionici i kasnije snimke dijelili među sobom.

“Užasno je vidjeti da postoji više dokaza o povrjeđivanju navijačica s kojima sam blisko surađivala”, izjavila je za američke medije bivša navijačica Washingtona Melanie Coburn.

Ostavka Grudena zbog homofobnih i rasističkih izjava

Navodno je video došao i do samog vlasnika kluba Daniela Snydera koji je odbacio optužbe, a među optuženima je i bivši trener Las Vegas Raidersa Jon Gruden. On je nedavno podnio ostavku na trenersko mjesto, i to samo nekoliko sati nakon što je New York Times izvijestio da je godinama slao homofobične, mizoginične i rasističke poruke putem elektronske pošte.

“Volim Raiderse i ne želim skretati pažnju na sebe. Hvala svim igračima, trenerima, osoblju i navijačima. Žao mi je, nisam želio povrijediti bilo koga”, naveo je Gruden u saopštenju.

Izvještaj je uslijedio nekoliko dana nakon što su se pojavili e-mailovi 58-godišnjaka koji su sadržali rasističke komentare o izvršnom direktoru Udruženja igrača NFL-a DeMauriceu Smithu. Gruden se negativno izražavao o sutkinjama u NFL-u, kao što je na isti način komentirao i igrače homoseksualnih sklonosti. Uz sve to, iznio je rasističke uvrede spram spomenutog Smitha premda se vrlo brzo, nakon što su sve izjave dospjele u javnost, ispričao. Izjavio je kako se srami svojih komentara, ali je istovremeno negirao da je bilo koga obezvrijedio na rasističkoj razini.

Zbog komentara uklonjen iz klupske galerije slavnih

Pobjednici Super Bowla Tampa Bay Buccaneersi uklonili su bivšeg trenera Jona Grudena iz klupske galerije slavnih zbog njegovih rasističkih i homofobnih izjava iz 2010. godine koje su objavljene u The Wall Street Journalu i New York Timesu.

Gruden je sedam godina vodio Tampu, a pod njegovim vodstvom Buccaneersi su osvojili prvi naslov prvaka NFL lige (2003). Prije četiri godine je uvršten u Tampinu “Ring of Honor”, no sada je uklonjen.

“Tampa Bay Buccaneersi se dugi niz godina zalažu za promjenu u područjima rasnih odnosa, ravnopravnosti spolova, raznolikosti i uključivosti,” navodi se u priopćenju.

“Iako priznajemo doprinos Jona Grudena na terenu, njegovi su postupci u suprotnosti s našim temeljnim vrijednostima kao organizacije. Stoga on više neće nastaviti biti član počasnog Ring of Honor Buccaneersa,” dodaje se.

Tijekom svoje karijere Gruden je više puta dizao prašinu svojim izjavama i bilješkama. Tražio je kazne za igrače koji su klečanjem prosvjedovali tijekom intoniranja američke himne, ismijavao komunikaciju igrača sa sucima…

Komentiraj