‘SKANDAL SAMO TAKAV’ Otac Darija Šarića brutalno iskren: ‘Mogao si je uništiti karijeru, ne treba ga braniti’

Autor:

03.07.2024.; Grcka; Pirej - Kvalifikacijski kosarkaski turnir za Olimpijske igre u Parizu; Hrvatska - Novi Zeland Photo: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL

Foto: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski košarkaški savez je u ponedjeljak u priopćenju potvrdio da su hrvatski reprezentativci sudjelovali u incidentu u jednom atenskom noćnom klubu, gdje su bili nakon poraza u finalu kvalifikacijskog turnira za OI u Parizu, a navodi se da su bili ‘napadnuti verbalno i fizički‘ pa su bili prisiljeni braniti se.

“Nakon teških višetjednih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima. Tijekom druženja u jednom od klubova u Ateni neki od naših igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je dakako uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara”, navedeno je u kratkom priopćenju objavljenom na službenom mrežnom portalu Hrvatskog košarkaškog saveza.

Na društvenim mrežama su objavljene fotografije na kojima se može raspoznati najboljeg hrvatskog igrača na ovom turniru centra Ivicu Zupca, a u objavama je bilo navedeno da su on, kapetan reprezentacije Dario Šarić te još nekoliko neimenovanih igrača sudjelovali u tučnjavi u jednom atenskom noćnom klubu.

KAOS U GRČKOJ Šarić pretučen ležao bez svijesti? HKS tvrdi da su se samo branili, s njima bio i bivši Vatreni

Cijelu situaciju za Net.hr prokomentirao je Predrag Šarić, Darijev otac.

“Ljutim se na njega, kako se neću ljutiti, pa sin mi je. On je i profesionalni košarkaš, ne bi se smio dovoditi u takve situacije i biti dio takvih afera i skandala. Ni on ni itko od njih jer su oni elitni košarkaši i poznati sportaši, uzori mladima. Što je još važnije od toga, nikad ne znam tko može izvući kakav nož, ubode te sa strane. Istina, ne znamo što se dogodilo, jasno mi je da se ponekad čovjek mora braniti. Bio je s njima i mali Jedvaj, možda su momci htjeli izaći malo s njim i podružiti se, otišli u klub i dogodilo se što se dogodilo. Možemo pričati što se dogodilo prema snimci koju smo svi vidjeli. Očito je netko nekom nešto dobacio, Dario je išao braniti Ivicu, uletjeli su redari i nastao je šou”, izjavio je stariji Šarić i zaključio:

“Ne treba Darija toliko braniti sad. Nemojte ga braniti. Ljutim se, normalno da se ljutim. Skandal samo takav, ne znam što se događa, ljudi me zovu, a on na snimkama sukoba tamo sjedi na podu. Svi znamo kako je završila priča s Bad Blue Boysima, što su proživjeli i za što su bili optuženi nevini. Može te tamo komotno netko nožem probosti i sad ti gledaj što i kako. Uništi ti karijeru i život, a zašto? Zbog izlaska u kasnu uru na mjesto na kojem nisi smio biti”.

MOŽE BITI ZADOVOLJAN Sesar: ‘Pružili smo dobar otpor i pokazali da smo na pravom putu’

OZNAKE: Dario Šarić

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.