Sjevernokorejski projektili moći će dosegnuti tlo SAD-a nakon modernizacije

epa

Sjevernokorejsko vodstvo poručilo je ruskim zastupnicima da posjeduje balistički projektil s dosegom 3000 kilometara koji će nakon modernizacije moći dosegnuti američki teritorij, objavila je agencija Interfax u utorak.

Interfax citira Antona Morozova, zastupnika i člana odbora za međunarodne odnose donjeg doma parlamenta koji je boravio u Pjongjangu od 2. do 6. listopada.

Sjeverna Koreja želi povećati doseg svojih balističkih projektila na 9000 kilometara, prenosi Agencija Morozovljevu izjavu. “Nije se govorilo o krajnjem roku (za rješavanje te zadaće)”, kazao je Morozov.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un kazao je prije dva dana kako je njegovo nuklearno oružje “moćno sredstvo odvraćanja” koje jamči zaštitu sjevernokorejskog suvereniteta.

U govoru na sastanku moćnog centralnog komiteta vladajuće Radničke stranke u subotu, Kim je kazao kako je sjevernokorejsko nuklearno oružje “moćno sredstvo odvraćanja koje snažno štiti mir i sigurnost Korejskog poluotoka i sjeveroistočne Azije” od “nuklearnih prijetnji američkih imperijalista”.

Proteklih tjedana Sjeverna Koreja lansirala je dvije rakete iznad Japana i provela šest nuklearni pokus te je moguće da brzo napreduje prema razvoju rakete opremljene nuklearnog glavom koja može dosegnuti američko tlo.

Na sastanku je svoju sestru Kim Yo Jong (28) postavio za članicu moćnog politbiroa, tijela koje donosi odluke pod njegovim predsjedanjem.

Komentiraj