Sjeverna Koreja je testirala novi raketni motor koji bi se mogao adaptirati za interkontinentalnu balistički raketu, kazao je u četvrtak američki dužnosnik.

“Danas je testiran raketni motor”, izjavio je neimenovani američki dužnosnik ne navodeći više detalja.

Ta je vijest objavljena u vrijeme rastućih napetosti između Washingtona i Pjongjanga zbog sjevernokorejskih nuklearnih ambicija.

U srijedu u Washingtonu američki državni tajnik Rex Tillerson zatražio je na susretu s kineskim kolegom da Kina, jedini saveznik Sjeverne Koreje, izvrši veći pritisak na Pjongjang kako bi prekinuo s nuklearnim i balističkim programima.

Šef američke diplomacije nazvao je Sjevernu Koreju “sigurnosnom prijetnjom prvog reda” za SAD i naglasio odgovornost Kine “u vršenju puno većeg gospodarskog i diplomatskog pritiska na sjevernokorejski režim ako želi izbjeći novu eskalaciju u regiji”.

Komentiraj

FOTO:EPA/JIM LO SCALZO
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.