Sjeverna Koreja kaže da je susret Kima i Trumpa “nevjerojatan događaj”

Sjevernokorejski medij je u ponedjeljak nazvao povijesni susret sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una i američkog predsjednika Donalda Trumpa u demilitariziranoj zoni “nevjerojatnim događajem”.

Kim i Trump dogovorili su da će “ostati u bliskom kontaktu” kako bi se “usmjerili prema novoj prekretnici u denuklearizaciji korejskog poluotoka i bilateralnim odnosima”, rekla je državna novinska agencija Sjeverne Koreje KCNA.

Trump je postao prvi američki predsjednik koji je kročio na sjevernokorejsko tlo kada se sastao s Kimom u pograničnom selu Panmunjom i rukovao se s njime na pograničnoj liniji između dviju Koreja.

Trump je u ponedjeljak objavio na Twitteru kako se zahvaljuje južnokorejskom predsjedniku Moon Jae Inu na ugošćivanju nakon summita G-20 u Japanu.

“Dok sam bio tamo, bilo je izvrsno nazvati vođu Sjeverne Koreja Kima kako bi došlo do našeg, jako dobro praćenog, susreta”, napisao je Trump na Twitteru dan nakon povratka u Washington.

“Dobre se stvari mogu dogoditi svima”, dodao je.

Trump je također čestitao japanskom premijeru Shinzo Abeu zbog “pripreme tako fantastičnog i dobro vođenog summita G-20” te je kazao da na summitu ništa nije nedostajalo i da nije bilo grešaka.

“Japanski narod mora biti jako ponosan na svog premijera”, rekao je.

Komentiraj