Sjeverna Koreja je ispalila novi balistički projektil u Japansko (Istočno) more, objavilo je ministarstvo obrane Južne Koreje.

Ispaljivanje rakete potvrdili su i američki vojni izvori, navodeći da se radilo o balističkoj raketi srednjeg dometa KN-15, poznatija kao Pukguksong-2. Raketa je ispaljena iz vojne baze pokraj sjevernokorejskog grada Sinpoa, a pala je nakon devet minuta od lansiranja u more.

To je nova sjevernokorejska provokacija uoči razgovora američkog i kineskog predsjednika Donalda Trumpa i Xi Jinpinga krajem tjedna. Prije dva tjedna Pjongjang je neuspješno pokušao lansirati raketu istog dometa.

“Potvrđeno je da je Sjeverna Koreja lansirala još jednu balističku raketu. SAD su dovoljno govorile o Sjevernoj Koreji i nemamo više komentara”, kazao je američki državni tajnik Rex Tillerson.

Komentiraj

FOTO:EPA/KIM HEE-CHUL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.