Patrik Macek/PIXSELL

Sjednicu Odbora za nacionalnu sigurnost vodio je Brkić: “Ovo je horor”

U četvrtak je održana sjednica saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost. Na dnevnom je redu bilo Izvješće Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost o Prijedlogu zakona o privatnoj zaštiti.

Predsjednika Odora Ranka Ostojića danas nije bilo, pa je ‘uskočio’ potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, čije se ime povezuje s brojnim aferama prisluškivanja.

‘Zasjeda Odbor nacionalne sigurnosti a na prijestolju je sam BRKIĆ. Pa ovo je horor!’, napisala je jedna korisnica Twittera.

Podsjetimo, Nacional je u novom broju objavio da je kum Milijana Brkića, Blaž Curić, naredio optuženiku iz afere SMS Franji Vargi da elektronski nadzire ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

EKSKLUZIVNO Brkićev kum naredio je Vargi da nadzire Božinovića

MUP je u utorak izvijestio da je policija o svim saznanjima izvijestila državno odvjetništvo te da se kriminalističko istraživanje ovog slučaja nastavlja.

EKSKLUZIVNI TRANSKRIPTI O ŠPIJUNIRANJU M. Brkić: ‘Ima li intime?’

Prošlog tjedna, Nacional je otkrio tko su, uz brkićevu bivšu suprugu, još dvije od ukupno četiri osobe za čije su špijuniranje, odnosno presretanje mobilne komunikacije navodno osumnjičeni Milijan Brkić, njegov brat Jozo Brkić, kum Blaž Curić te bivši MUP-ov informatičar Franjo Varga.

Komentiraj