SJEDNICA VLADE VEĆ U 8:30 Povjerenik za Agrokor biti će Hrvat

Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković potvrdio je u nedjelju za Novu TV kao će izvanredni pobjerenik za Agrokor biti – Hrvat. U ponedjeljak već u 8:30 sati biti će održana sjednica Vlade na kojoj će biti potvrđen pobjerenik. Za sutra je sazvan i sastabak premijera s dobavljačima, ali i s bankarima.

Bivši ministar gospodarstva, Mostov Tomislav Panenić, pak, mišljenja je da bi stranak cio bolji izbor. “Mislim da bi jedna neutralna osoba, kojih je mislim u Hrvatskoj vrlo malo ili stručnjak iz inozemstva za upravljanje sustavom kao što je Agrokor, vjerojatno bio najpogodniji”, rekao je.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u nedjelju je izjavio kako je kod povjerenika najvažnija brzina. “Baš me briga za ime i prezime povjerenika koji će doći u Agrokor. Neka donese rezultat koji mora biti brz. U jednom danu mora zatražiti kredit kako bi poslao poruku dobavljačima da nastave opskrbu”, rekao je.

Podsjetimo, Ivica Todorić u petak je aktivirao tzv. ‘lex Agrokor’, kojim upravljanje koncerna Agrokor prepušta državi. “Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi”, poručio je u petak Todorić.

Komentiraj