Sjednica Vlade u Puli, premijer dolazi u Uljanik

Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska Vlada svoju će sjednicu danas održati u Puli. Na njoj će, uz izvješće o dosad učinjenom i o budućim projektima u gradu i Županiji, biti podneseno i izvješće o stanju u hrvatskoj brodograđevnoj industriji. Premijer Andrej Plenković prije same sjednice posjetit će pulsko brodogradilište Uljanik.

Boravak u Istarskoj županiji premijer i ministri počinju posjetom Pazinu, nakon čega Plenković odlazi u Uljanik, te će se susresti s predstavnicima Uprave, sindikata i radnika.

Na dnevnom redu sjednice Vlade je 25 točaka koje se odnose na projekte vezane uz Grad Pulu i Istarsku županiju. Među njima su zaključak o iskazivanju namjere za darovanje dijela Vojnog letjelišta Pula Općini Ližnjan-Lisignano, odluka o osnivanju Povjerenstva za pripremu i realizaciju turističkog razvojnog projekta “Veliki Brijun” kao i nekoliko zaključaka vezanih uz građenje, održavanje i rekonstrukciju prometne infrastrukture.

Na dnevnom je redu i odluka o sklapanju Sporazuma o utvrđivanju uvjeta, prava i obveza za realizaciju više projekata – bivšeg vojnog kompleksa “Muzil”, lokaliteta “Hidrobaza” te uvale “Saccorgiana”.

Od Vlade će više gradova i općina u Istarskoj županiji na dar dobiti nekretnine za različite projekte od javnog interesa.

Pred članovima Vlade bit će i prijedlog zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti kojim se, uz ostalo, uređuje organizacija javnih knjižnica te propisuje način i uvjeti njihovog osnivanja kao i status privatnih knjižnica i knjižnica vjerskih zajednica.

Nakon vladine sjednice predviđeno je potpisivanje niza ugovora, odluka i sporazuma važnih za Grad Pulu i Istarsku županiju.

Komentiraj

Source:HINA i Nacional