U četvrtak u 10 sati započela je sjednica Vlade, a premijera Andrej Plenković u svom uvodnom govoru nije komentirao aktualnu političku situaciju, odnosno suradnju s HNS-om.

“Možemo svi zajedno biti zadovoljni sa završetkom procesa lokalnih izbora. Zahvaljujem i DIP-u i svima koji su sudjelovali u organizaciji, čestitam i svim izbornim pobjednicima. Siguran sam da ćemo u duhu partnerstva koji promoviramo od prvog dana Vlade nastaviti suradnju za boljitak Hrvatske”, rekao je Plenković na početku sjednice.

Komentiro je i potpisivanje konačnog dogovora s EU o sufinanciranju Pelješkog mosta. ” Možemo slobodno reći da otvaramo put da se do 2020., 2021. dovrši projekt spajanja južnog dijela Dubrovčko-neretvanske županije s ostatkom Hrvatske. Znamo koliko nam je to važan projekt. Također sam izrazito zadovoljan da smo kroz EU fondove dobili bespovratna sredstva za poduzetništvo naših branitelja”, rekao je premijer.

Dodao je i da je Crna Gora postala članica NATO-a, što je Hrvatska podržala i ratificirala. “Želim spomenuti i, nažalost, brojne terorističke napade koji se zbivaju diljem svijeta. Sve to nam govori kako su sigurnosne ugroze svijeta i Europe realnost, a ne samo hipotetska prijetnja. One zahtijevaju angažman svih institucija i cijele države”, rekao je Plenković na početku sjednice Vlade, na kojoj se raspravlja o nacrtu prijedloga nacionalne sigurnosti i nacrtu prijedloga domovinske sigurnosti

Komentiraj