SJEDNICA VLADE: Plenković kaže da je zadovoljan ministrima koje je smijenio

Premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade komentirao je rekonstrukciju Vlade.

Kazao je kako je ovo osvježenje dobar korak. “Zadovoljan sam doprinosom koji su u dosadašnjem radu dali svi ministri koji odlaze”, kazao je premijer i zahvalio se svim smijenjenim ministrima.

“Siguran sam da će novi ministri, nakon sutrašnjeg predstavljanja na odborima i glasanja u Saboru, brzo uključiti u aktivnosti svojih resora i rad Vlade”, kazao je premijer.

Podsjetimo, Plenković je u srijedu smijenio Gabrijelu Žalac, Nadu Murganić i Tomislava Tolušića. Umjesto Gabrijele Žalac u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dolazi Marko Pavić, dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava. Njega će u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava zamijeniti sadašnji šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović. Umjesto ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića dolazi trenutna držana tajnica u tome ministarstvu Marija Vučković. Umjesto Nade Murganić nova ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku bit će HDZ-ova saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić, koja će preuzeti dužnost glavne tajnice Vijeća Europe, zamijenit će sadašnji veleposlanik u Njemačkoj Gordan Grlić-Radman. Ministra uprave Lovru Kuščevića zamijenit će, kao što je to već prošlog tjedna najavljeno, dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica. Mario Banožić, koji je dosad vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, bit će novi ministar državne imovine umjesto Gorana Marića.

Ministar financija i ministar unutarnjih poslova, Zdravko Marić i Davor Božinović, postat će potpredsjednici Vlade.

Komentiraj