Hrvatski premijer Andrej Plenković sazvao je za utorak od 14:30 sati sjednicu Vlade, na kojoj će objaviti ime novog izvanrednog povjerenika za Agrokor.

Na službenim stranicama Vlade objavljeno je kako će na dnevnom redu sjednice biti ‘Prijedlog odluke o prijedlogu za opoziv izvanrednog povjerenika u trgovačkom društvu Agrokor d.d., Prijedlog odluke o prijedlogu za imenovanje novog izvanrednog povjerenika u trgovačkom društvu Agrokor d.d. te Prijedlog odluke o prijedlogu za imenovanje zamjenice izvanrednog povjerenika u trgovačkom društvu Agrokor d.d.’.

Plenković je na početku sjednice predložio opoziv izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, te imenovanje novog povjerenika, Fabris Peruška i njegove zamjenice Irene Weber.

“Nakon razgovora s Peruškom, čini mi se pripravan da preuzme zadaće povjerenika i dovrši proces nagodbe i restrukturiranja, kazao je Plenković te dodao da su obavljene konzultacije s Vjerovničkim vijećem i da su Peruško i Weber od njega dobili potporu.

Očekujem da ove naše prijedloge Trgovački sud prihvati i donese odgovarajuće rješenje te da oni preuzmu dužnost u najskorijem roku.

Cilj Vlade je održavanje gospodarstva i financijskog sustava te kvalitetno funkcioniranje Agrokora

Vlada je prihvatila prijedlog premijera, čime je sjednica i zaključena. Ovu odluku još mora potvrditi Trgovački sud”, rekao je premijer.

Peruško je diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na ljubljanskom Ekonomskom fakultetu, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson College u Bostonu. Pet je godina proveo kao konzultant u konzultantskoj tvrtki McKinsey &Co., gdje je fokus njegovog rada bio na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije. Od 2016. godine do dolaska u Tisak radio je kao samostalni savjetnik uprava nekoliko regionalnih tvrtki.

Irena Weber od lipnja prošle godine bila je savjetnica izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, zadužena za imovinski portfelj i non-core poslovanje u Agrokoru.

Karijeru je započela u CAIB-u, iz kojeg je otišla nedugo nakon Ante Ramljaka, prvo u brokersku kuću To One, a potom prelazi u Hypo Alpe Adria ulaganje za članicu uprave. Od rujna 2016. do ožujka 2017. bila je članica uprave Kentbanke, a potom je prešla u Agrokor.

Irena Weber također je uključena u proces restrukturiranja, gdje je bila savjetnica Ante Ramljaka za non-core poslovanje i imovinski portfelj.

Komentiraj