HDZ odlučuje o Tomaševiću, Milinoviću i drugim pitanjima

HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije u petak, prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, ‘otkrio’ je li požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, optužen zbog nasilja u obitelji, pristao dati ostavku na mjesto župana.

“Sve ćemo vam reći nakon Predsjedništva i Nacionalnog vijeća”, kratko je novinarima odgovorio Plenković upitan je li Tomašević, koji je jutros bio na razgovoru u Vladi, pristao na njegov ultimatum da dade ostavku na mjesto župana.

Plenković je dodao i kako na sjednici treba doći do riješenja vezanog uz Darka Milinovića koji je dao ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije nezadovoljan kadrovskom politikom ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića. Milinović se prije sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća sastao s Plenkovićem.

Dio medija navodi da bi na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a mogao biti raspušten županijski odbor ličkog HDZ-a.

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, upitan o tome, odgovorio je da će se sve vidjeti nakon sjednice.

Na sjedici će s razgovarati o aktualnoj političkoj situaciji  ” i o onome što vas zanima”, rekao je Jandroković novinarima.

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić kratko je novinarima poručio da ne zna što će biti na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, ali da “sve probleme unutar političke obitelji treba rješavati unutar političke obitelji, bez obzira postoje li problemi ili ne”.

Komentiraj