Screenshot/Facebook

Sjednica Stožera Civilne zaštite u Kosinjskoj dolini

Predstavnici operativnih snaga sustava Civilne zaštite bili su u četvrtak na sjednici Stožera Civilne zaštite općine Perušića i obišli poplavljena područja Kosinjske doline u toj općini u kojoj se stanje pomalo normalizira, a vodostaj stagnira.

Kako je priopćila Državna uprava za zaštitu i spašavanje, sjednica Stožera Civilne zaštite općine Perušića održana je na Kosinjskome mostu, a na njoj su bili  ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić, izvršni predsjednik Hrvatskoga crvenog križa Robert Markt, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, predstavnici Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije, Interventne policije, ličko-senjske Policijske uprave, Hrvatskih voda, Oružanih snaga Republike Hrvatske i Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić.

Na sjednici je analizirano trenutačno stanje i dosadašnje aktivnosti. Stanje na području Kosinja pomalo se normalizira, vodostaj stagnira. Voda se iz nekih kuća povukla, a vlasnicima se dovoze uređaji za isušivanje prostora.

Do daljnjega je u prekinut promet prema naseljima Gornjem Kosinju, Kosinjskome Bakovcu, Šušnju, Podjelaru, Lipovom Polju i Donjem Kosinju. Za sva naselja koja su prometno odsječena osigurana je komunikacija čamcima.

Naselja Gornji Kosinj, Kosinjski Bakovac, Šušanj, Podjelar i dio Lipovog Polja još nemaju redovitu opskrbu električnom energijom.

I danas je na terenu oko 30 pripadnika operativnih snaga sustava Civilne zaštite (gospićki Crveni križ, HGSS – Stanica Gospić, pripadnici postrojbe civilne zaštite opće namjene, DVD Perušić), dežurni timovi HEP-a i Hrvatskih voda te policijski timovi koji pomažu ugroženom stanovništvu.

Na sjednici je posebno istaknuta kooperativnost među žurnim službama, a zahvaljujući dobroj koordinaciji i brzoj reakciji svih sudionika sustava Civilne zaštite, sustav je ispunio svoju zadaću – pružanje pomoći ugroženom stanovništvu.

Komentiraj