Sjednica Kazališnog sabora HNK Ivana pl. Zajca – ‘Za što ste nas odgojili?’

Karlo Čargonja

Sjednica Kazališnog sabora HNK Ivana pl. Zajca pod nazivom ‘Za što ste nas odgojili?’ održat će se u ponedjeljak (23. travnja) u 18 sati u atriju HKD-a na Sušaku, a prije početka predstave ‘Naš odgoj’ Vedrane Klepice u režiji Renate Carole Gatice.

Na sjednici će se pokušati propitati relacija mladi-roditelji-institucije te detektirati u kojem trenutku se unutar tog trokuta događaju greške u komunikaciji i postoji li način da se te greške barem sagledaju s međusobnim razumijevanjem.

Na sjednici će sudjelovati pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, psiholog i ravnatelj Doma mladih, Goran Grančanin, redateljica predstave Renata Carola Gatica i ravnateljica Hrvatske drame, Jelena Kovačić. Moderirat će Iva Davorija.

Projekt ‘Naš odgoj’ realizira se u suradnji Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca i studija Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. ‘Naš odgoj’ je umjetnički odgovor na ono što nam poručuju mladi s poremećajem u ponašanju i bavi se pitanjem tko određuje poremećaj i u odnosu na što, te zašto zajednica uvijek spremno deklarativno tvrdi da na mladima svijet ostaje, no vrlo rijetko pokazuje sistemsku brigu o njima.

Komentiraj