U subotu je počela sjednica Glavnog odbora SDP-a, a predsjednik stranke Zoran Milanović na početku je pozdravio odluku HSS-a da im se pridruže u predizbornoj koaliciji. “Okupljamo široku narodnu koaliciju i idemo vratiti Hrvatsku na siguran smjer”, rekao je Milanović, prenosi Dnevnik.hr.

Osvrnuo se i na događaje koji su prethodili odluci o prijevremenim izborima. Kazao je kako su oni željeli da se Sabor odmah raspusti, ali Most je bio za datum 15. srpanj, čemu se priklonio i HDZ. “To je njihov zadnji koalicijski dogovor”, rekao je Milanović.

Najavio je kako SDP namjerava nastaviti s kurikularnom reformom, te rekao da treba ustrajati u zaštiti građana od banaka.

Nakon sjednice, Milanović je najavio kako će Glavni odbor krajem srpnja raspravljati o izborni listama i glavnim kandidatima. “Tada ćemo riješiti to pitanje, a kad će biti predaja lista, to isključivo ovisi o datumu kad će predsjednica raspisati izbore. Do sada je bila praksa da predsjednik to napravi odmah na kraju rada Sabora, no ona još uvijek čeka. Ako produži taj rok i ne raspiše izbore za 11. rujna, kako je najavila, to će biti još jedna jasna poruka”, poručio je.

>> KLJUČNE STAVKE VEĆ DOGOVORENE: SDP odlučuje o predizbornom koaliranju

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina uoči početka sjednice Glavnog odbora rekao je kako je protiv raspuštanja splitskog ogranka SDP-a. “Dok druge okupljamo, svoje raspuštamo”, rekao je Komadina. Na današnjoj sjednici, naime, raspravljat će se i o Predsjedništva da se raspuste stranački ogranci u Splitu, Grubišnom Polju, Poreču, Dugom Selu, Gračacu, Ražancu i Višnjanu.

Komadina je rekao da s Milanovićem još nije razgovarao hoće li biti na izbornoj listi. “Ako budem potreban stranci o tome ćemo razgovarati u narenom periodu”, dodao je.

Komentiraj