Sjećanje na June Carter, vječnu ljubav Johnnyja Casha

Autor:

Lijepa, dobra i pametna žena uspjela je izvesti autodestruktivnog Johnnyja Casha sklonog porocima – na pravi put. Ona mu je bila prijateljica, sestra, majka, ljubavnica… Zapravo sve ono što žena jest muškarcu, ako je njihova ljubav iskrena i potpuna. A ljubav Johnnyja i tri godine starije June bila je takva. On bez nje nije mogao živjeti.

Johnny je June prvi put ugledao kada je bio na maturalnom putovanju u srednjoj školi. Cashov razred išao je u Nashville gdje je June imala nastup s obiteljskim sastavom ‘The Carter Family’ koju su nazivali ‘prvom obitelji country glazbe’. Nakon toga prošle su godine i godine prije nego su se upoznali 1956. u backstageu dvorane Grand Ole Opryja.

“Jednog dana ću te oženiti”, rekao joj je Johnny tada iako ga je kod kuće čekala prva supruga Vivian Liberto s kojom je imao četiri kćeri. June je bila tada u svom drugom braku.

Trebalo je proći 12 godina da se June i Johnny ožene. U međuvremenu, Johnny se nastavio boriti s ovisnošću. Iako je June zbog toga patila, nikad nije digla ruke od njega. Njihov brak primjer je ljubavi koja ne jenjava, a način na koji su se ponašali jedno prema drugom psiholozi ističu kao recept za vječno strastvenu vezu. June je Johnnyju bila potpora i dobro je poznavala njegovu mračnu stranu. Ohrabrivala ga je da se suočava s njom. Kada se njihov brak našao u krizi, umjesto da odustanu jedno od drugog, obnovili su bračne zavjete. ‘U dobru i zlu, dok ih smrt ne rastavi’ njih dvoje shvatili su ozbiljno.

” Oduvijek sam uživala u tome što sam dio njegovog života. Uvijek sam ga voljela i on je volio mene ” kazala je June godinu dana prije nego je umrla, 15. svibnja 2003. godine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.