Sjajna prilika za studente s inovativnim idejama: Projekt StartItUp 2021 nudi radionice i bogate nagrade. Prijavite se!

StartItUp je projekt u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA) namijenjen studentima s glavnim ciljem da mladim i budućim poduzetnicima približi svijet startupa – njihovu kulturu, sve prednosti i izazove.

Svim studentima koji imaju inovativne ideje ovaj će projekt osigurati edukativni i financijski poticaj te ih motivirati na prve korake u pokretanju poslovanja temeljenog na njihovim idejama.

StartItUp 2021 sastoji se od radionica, natjecanja, konferencije i networking afterpartyja, a započeo je otvaranjem prijava koje traju do 15. travnja na ovom linku:  https://forms.gle/D7aHE8syFDQsGEC67

Kako ideje pretvoriti u stvarnost

Prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti koji imaju inovaciju ili ideju za pokretanje vlastitog poslovanja.

Nakon prikupljenih prijava slijede edukativne radionice kako bi prijavljeni natjecatelji što uspješnije prezentirali svoju ideju na manifestaciji StartItUp.

Manifestacija StartItUp se održava 21. i 22. svibnja 2021. godine.

Prvi dan rezerviran je za natjecateljski dio. Idući dan održat će se konferencija na kojoj će sudionici čuti: Kako ideju pretvoriti u stvarnost, od osnivanja startupa do njegove uspješnosti na domaćem i stranom tržištu, zatim, motivacijske priče uspješnih poduzetnika i osnivača startupova, informacije o financiranju poslovanja te raspravu o pogodnosti političkog okruženja – kako zadržati startupove unutar Hrvatske.

U sklopu konferencije, 22. svibnja, stručni žiri proglasit će pobjednika za kojega je osiguran bogat nagradni fond dok će svi prijavljeni kandidati dobiti zanimljive sponzorske nagrade.

Najinteraktivniji dio ovog projekta predviđen je za kraj drugog dana, kada je na programu networking afterparty na kojem će se svi sudionici, uz domjenak, družiti, izmjenjivati dojmove, iskustva i, ono najbitnije, kontakte.

Cilj provedbe projekta StartItUp je osvijestiti, potaknuti i ohrabriti studentsku populaciju na pokretanje vlastitog poslovanja i stvaranje domaćeg, ali i inozemnog poduzeća. StartItUp 2021 će zahvaljujući sudionicima, predavačima i moderatorima, koji posjeduju iskustvo, znanje i sredstva, omogućiti studentima-natjecateljima prve korake ka ulasku u startup svijet.

Projekt će se održati na adresi Trg žrtava fašizma 1, u prostorijama SquareOne coworkinga – generalnog partnera i prijatelja projekta.

StartItUp Projekt 2021 održat će se u prostorijama SquareOne u Zagrebu. Photo: SquareOne

Iskustvo postojećih startupova i bogate nagrade

Također, za vrijeme trajanja projekta, već postojeći hrvatski startupovi i poduzeća koja potiču inovativnost imat će priliku postaviti svoje info pultove gdje se mogu promovirati i predstaviti studentima kao budući poslodavci. Ideja je da se studentima na ovaj način otvore vrata za ulazak u svijet biznisa te olakša pristup kontaktima i profesionalcima poslovnog i startup svijeta.

Organizacijski tim konferencije čine studenti koji su članovi Hrvatske studentske asocijacije. Sudionici i uzvanici konferencije vodeći su ljudi državnih institucija, profesori s raznih fakulteta, osnivači uspješnih startupova ili onih tek u početku, samostalni investitori, predstavnici različitih fondova, stručni predavači te studenti, dok su kandidati za prijave svojih poslovnih ideja i osvajanja novčanih nagrada isključivo studenti.

Komentiraj