SISAK Vijećnici Mosta omogućit će većinu koaliciji SDP-a u Gradskom vijeću

HINA

Na konstituirajućoj sjednici sisačkog Gradskog vijeća, zakazanoj za petak, 23. lipnja, na kojoj će se izabrati predsjednik i dopredsjednik tog predstavničkog tijela, većinu će ipak ostvariti SDP s partnerima, jer su im se priklonila dva vijećnika Mosta.

Dugo se očekivala odluka koja će politička opcija u Vijeću ostvariti većinu, jer je SDP s partnerima na lokalnim izborima osvojio 12 mandata, a HDZ s partnerima samo jednog vijećnika manje, pa o većini odlučuje dvoje vijećnika s liste Mosta.

Kako bi preduhitrili moguće kalkulacije o političkoj trgovini, članovi Mosta su još prije desetak dana objavili priopćenje o svojim uvjetima za pregovore s dvije političke opcije u kojima je navedeno šest zahtjeva, ali nakon toga nije bilo potvrde o ostvarenim dogovorima.

Neizvjesnost je u srijedu prekinula sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, predsjednica Gradske organizacije SDP-a, koja je najavila potpisivanje sporazuma o projektnoj suradnji između vijećnika Mosta nezavisnih lista Sisak i predstavnika koalicije SDP, Laburista i HSS-a braće Radića. Kako je najavljeno, sporazum će biti potpisan pola sata prije konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća.

Komentiraj