Sisak u srpnju meka ljubitelja jazza i bluesa

Tradicionalni Siscia open jazz & blues festival, godinama jedna od vodećih glazbenih priredaba te vrste u zemlji, održat će se u Sisku od 12. do 31. srpnja.

Kako je predstavljajući festival u petak rekao njegov organizator, ponajbolji hrvatski jazz gitarist i voditelj Siscia jazz kluba Damir Kukuruzović (foto), ovogodišnji će program biti bogatiji i kvalitetniji od dosadašnjih 13.
  “Sisak ima najveći jazz i blues festival u Hrvatskoj, a to ćemo potvrditi i ove godine vrhunskim koncertima tijekom mjeseca srprnja. Uz domaće, nastupit će i nekoliko vrhunskih inozemnih jazzista. Nekom glazbeniku iz New Yorka ili Chicaga danas je jasno, kad planira europsku turneju i kad utipka u Googleu jazz klub, da je Sisak na karti neizostavnih lokacija u koje se dolazi. To su omogućile zvijezde jazza i bluesa koje su dosad nastupale na ovom festivalu, poput Wesa Mackeyja, Freda Wesleyja, Steva Turrea, Stochela Rosenberga i drugih. Sada svi žele nastupati u klubu gdje su i oni svirali“, rekao je Kukuruzović i dodao da je Sisca jazz klub postao jedan od zaštitnih znakova grada Siska.
 Festival počinje u petak, 12. srpnja nastupom Big Banda iz Požege, a dan poslije nastupit će Goran Rukavina trio.
U nedjelju, 14. srpnja  iz Njemačke stižu otac i sin Joschi i Gismo Graf, koji njeguju tradiciju Djanga Reinhardta, a nastupit će uz Damir Kukuruzović Django Group.
  U petak, 19. srpnja nastupa Royal Garden Zagreb Dixie Band, dan poslije Jerlena Balent Jazz Band, a nakon njih Trio livada. U petak, 26. srpnja na programu je nastup Neno Resnik Blues Banda uz Vladimira Bugi Georgeva, a u subotu nastupa Diopozitive Hendriks Tribute.
 U utorak, 30. srpnja nastupa On Line & Branimir Bogunović Pif, a festival će zaključiti Martine Thomas & Black Coffee.
 Festival se održava uz potporu Grada Siska i pokrovitelja – Ine. Koncerti će se održavati na terasi kluba ili u klubu bude li vrijeme loše.

Komentiraj