SISAK Stečajni upravitelj oštetio tvrtku za više od milijun kuna

HINA / Damir SENČAR

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku pokrenulo je istrage protiv 55-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je kao stečajni upravitelj počinio kazneno djelo zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju i time tvrtku kojoj je bio stečajni upravitelj oštetio za više od milijun kuna.

Kako je objavio DORH, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 27. ožujka do 26. travnja 2012. na području Sisačko-moslavačke županije počinio kazneno djelo postupajući u stečajnom predmetu trgovačkog suda kao stečajni upravitelj jednog trgovačkog društva, te kao direktor i odgovorna osoba drugog trgovačkog društva.

U nakani pribavljanja znatne nepripadajuće materijalne dobiti sebi i svom trgovačkom društvu, iako stečajni predmet nije bio u fazi zaključenja te nije rješenjem stečajnog suca određena konačna nagrada stečajnom upravitelju i naknada stvarnog troška, a znajući da njegova tvrtka nikada nije poslovala s tvrtkom gdje je postavljen za stečajnog upravitelja, bez osnove je toj tvrtki ispostavio račune na ime troškova u iznosu od 357.511 kuna i na ime nagrade stečajnom upravitelju u iznosu od 717.000 kuna.

Po izdanim računima, okrivljenik je 26. travnja 2012. obavio isplatu ukupno 1.074,511 kuna s računa trgovačkog društva u kojem je bio stečajni upravitelj na račun svog trgovačkog društva, oštetivši za taj iznos prvo trgovačko društvo, navodi DORH.

Komentiraj