SISAK Nakon četiri godine ponovno osnovano županijsko Gospodarsko-socijalno vijeće

HINA / Mladen VOLARIÆ / mm

Nakon četiri godine zatišja, u Sisku je u ponedjeljak ponovno osnovano Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) Sisačko-moslavačke županije, koje ima 12 članova.

Sva tri partnera koji su potpisali sporazum – Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), četiri sindikata i Sisačko-moslavačka županija u to su tijelo izabrala po četiri predstavnika.

Kako je rekao predstavnik HUP-a Tihomir Babić, svi su partneri iskazali želju za bržim gospodarskim razvojem. Dodao je kako su u interesu djelotvornijega socijalnog dijaloga svi spremni dati maksimum.

To je potvrdio i predstavnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Darko Idžaković, koji je izrazio žaljenje što je socijalni dijalog posljednjih godina bio na najnižim granama te dodao kako postoji želja da se to stanje promijeni.
“Nakon ratnih razaranja i poslijeratnog devastiranja, pred nas se stavlja obveza revitalizacije gospodarstva. U interesu svih partnera želimo očuvati život na ovim prostorima. Kako bismo otvorili razvojne procese, očekujemo i potporu mjerodavnih ministarstava”, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Za rad GSV-a, napomenuo je, u županijskom je proračunu osiguran novac.

U pripremi je konstituirajuća sjednica novoizabranoga GSV-a, koje ne djeluje od 2013. godine.

Komentiraj