Nikola Cutuk/PIXSELL

SISAK Biskupijska zaklada fra Bonifacije Ivan Pavletić dodijelila 95 stipendija

Dosad najviše, čak 95 stipendista, okupilo se u subotu na dodjeli stipendija i šestom druženju stipendista Biskupijske zaklade fra Bonifacije Ivan Pavletić u Sisku, u sjedištu Sisačke biskupije.
Zaklada je prije šest godina imala tek 30 stipendista, ali zahvaljujući sve većem broju prijatelja – donatora, te humanitarnih koncerata, fond stipendija, koje iznose po 800 kuna, u stalnom je porastu, kao i broj stipendista.

Čestitajući stipendistima, utemeljitelj Zaklade, sisački biskup mons. Vlado Košić poručio im je kako očekuje da će ostati u Hrvatskoj, a ako odu na specijalizaciju u inozemstvo –  da se obavezno vrate.

“Nedavno sam u Gvozdu rekao kako je zločin napustiti Hrvatsku, što su neki smatrali pretjeranim. Ipak, smatram da je napuštanje zemlje, u najmanju ruku, neodgovorno i nepošteno. Žao mi je što se u javnosti o tome premalo govori”, rekao je Košić.

Ravnatelj Zaklade Domagoj Mosler je pojasnio kako su kriteriji za dobivanje stipendije uspjeh u školovanju, socijalni status kandidata i njegov vjerski život.

Na taj je način dosad dodijeljeno 450 stipendija. Stipendistima se obratilo i nekoliko nazočnih prijatelja Zaklade, među kojima i Željka Markić, akademik Josip Pečarić i drugi.

Europarlamentarka Marijana Petir obećala je kako će po dva najbolja stipendista u srpnju primiti u Bruxelles na kraću specijalizaciju.

Komentiraj