Sisačko-moslavački župan: “Nitko nije ostao bez krova nad glavom, ali odnijelo je krov sa škole u Kutini”

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak kazao je za RTL kako nitko u županiji nije ostao bez krova nad glavom u nevremenu koje je u nedjelju pogodilo županiju, dodajući kako je najveća šteta odneseni krov sa zgrade srednje škole u Kutini.

“Danas smo obišli teren. Stabla su srušena na području Gline, Petrinje, Dvora, na području Siska, Velike Ludine, Kutine…. Međutim, učinkovitom reakcijom vatrogasaca i ostalih službi uklonjena su stabla s cetse i promet se redovito odvija. Također su oštećene kuće, gospodarski objekti, međutim naši sugrađani su vedrog duha i već su sami zamijenili crijepove ili postavili najlon kako bi spriječili da im kiša prodre u kuću”, kazao je Celjak.

Nitko nije ostao bez krova nad glavom, potvrdio je. “Ovog puta, sreća da nismo imali tako teške posljedice, što se tiče same štete, samo su cijepovi s kuća, najveća šteta je na području grada Kutine gdje je vjetar doslovno skinuo krov sa srednje škole.”

Kaže da još nema procjene šteta. “Čuo sam se danas s premijerom Plenkovićem i potpredsjednicima Vlade, s gradonačelnicima, načelnicima, s vatrogasnim zapovjednicima… Razgovarali smo o eventualnoj pomoći, ali lokalni načelnici su rekli da ovog trenutka oni mogu sanirati štetu, a prave razmjere znat ćemo sutra”. U devet sati bit će sjednica načelnicima lokalnih stožera civilne zaštite, najavio je.

 

Komentiraj