Postrojenje za sekundarnu obradu teških ostataka nafte (FCC postrojenje) u Rafineriji Sisak poslovalo je u posljednjih mjesec dana sa 100 milijuna kuna bruto dobiti, odnosno 10,5 milijuna kuna čiste dobiti. No usprkos tome Ina odnosno MOL želi zatvoriti to postrojenje i otpustiti 40 radnika, pod izlikom da to postrojenje stvara gubitke, piše Novi list, prenoseći podatke Predraga Sekulića, glavnog nadzornika u rafineriji i koordinatora Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak te čelnik sindikata Nova solidarnost.

Sekulić dodaje da ove brojke sve govore te smatra da je zatvaranje ovog postrojenja zapravo uvod u potpuno gašenje Rafinerije Sisak. Dodaje i da će tek zatvaranjem ovog postrojenja uprava iduće godine moći prikazati negativne rezultate poslovanja, koji do sada nisu bili takvi.

 

Novi list dodaje da je direktor strateškog razvoja i procjena Ine Hrvoje Glavaš na N1 televiziji naveo primjer pekare u kojoj proizvodnja kruha košta četiri kune, a prodaje se za pet, što znači zaradu od sto kuna na sto prodanih komada te se zapitao ako je tih sto kuna dovoljno da plati najam, ljude i ostale troškove. Sekulić odgovara protupitanjem što će s rafinerijom biti kad joj se i tih sto kuna oduzme, a u ovom slučaju mjesečna dobit od 10,5 milijuna kuna.

 

Komentiraj