Sisački HDZ-ovac: “Oporba je okrenula leđa svima koji žive na katastrofom pogođenom području”

Sisački zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Celjak (HDZ) rekao je u nedjelju, kako je to što je oporba napustila sjednicu sabora, i na taj način onemogućila donošenje zakona o obnovi potresom stradalog područja, vrhunac društvene i političke neodgovornosti.

“Iskoristili su teško zdravstveno stanje jednog zastupnika parlamentarne većine, napustili sabornicu i onemogućili donošenje zakona o obnovi katastrofom zahvaćenog područja. Tim su postupkom pokazali da su im osobni politički interesi i osobna promocija iznad dobrobiti stanovnika koji žive na katastrofom zahvaćenom području”, rekao je Celjak.

Naglasio je da su jučer u Hrvatskom saboru zastupnici trebali hrvatskoj javnosti pokazati zajedništvo, suradnju i konsenzusom donijeti zakon o obnovi i tako omogućiti početak postupka obnove. “Međutim, oporba je odlučila okrenuti leđa svim stanovnicima koji žive na katastrofom zahvaćenom području. Meni kao Siščaninu je to neshvatljivo i duboko razočaravajuće”, rekao je zastupnik Celjak.

“Oporba iskoristila Tuđmanovu bolest”

Što se tiče izjave Peđe Grbina da se HDZ i Andrej Plenković skrivaju iza bolesnog zastupnika, rekao je da mu je ta izjava neobjašnjiva.

“Kolega Miroslav Tuđman je u teškom zdravstvenom stanju i nalazi se na bolničkom liječenju i oporba je iskoristila tu tešku situaciju da bi napustila sabornicu i onemogućili donošenje zakona o obnovi. To mi je zaista nerazumljivo i neshvatljivo, prema tome nemam empatiju”, rekao je Celjak.

Naglasio je kako mu je neshvatljivo da su oporbeni zastupnici mogli osobne političke interese staviti iznad interesa građana stradalog područja.

“Razumijem da oni ne žive na ovom području, razumijem da žive u nekom drugom svijetu, na neki drukčiji način, ali neshvatljivo mi je kako su mogli osobne političke interese staviti iznad interesa mojih sugrađana i iznad interesa stanovnika koji žive na katastrofom pogođenom području da se što prije vrate u svoje domove”, poručio je Celjak.

Komentiraj