PBZ Grupa

Sisačka Opća bolnica dobila suvremeni EEG uređaj

Predstavnici PBZ Grupe su uručili sisačkoj Općoj bolnici ‘Dr. Ivo Pedišić’ donaciju u iznosu koji je bio potreban za kupnju EEG uređaja za Odjel za pedijatriju. Ova donacija dio je projekta ‘Činim dobro svaki dan’, a omogućit će kvalitetniju zdravstvenu skrb malenih pacijenata Sisačko-moslavačke županije. Po prvi puta uručenju donacije pridružili su se i Crveni nosovi klaunovidoktori, profesionalni umjetnici posebno educirani za rad s najranjivijim skupinama, što je posebno razveselilo djecu na liječenju na Odjelu za pedijatriju sisačke Opće bolnice. Djeca su uživala u susretu s klaunovima i na trenutak su suze i bol zamijenili smijeh, radost i igra.

Projekt je namijenjen pomaganju djece i mladih. Sredstvima prikupljenim za ovaj uređaj PBZ Grupa je pomogla dva nacionalna projekta: ‘Praćenje djece s neurorizicima’ Ministarstva zdravstva i ‘Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi’ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Sredstva su se prikupljala izdvajajući za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. PBZ Grupa je do sada prikupila više od 16 milijuna kuna te je realizirala 39 donacija, uključujući 29 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama za kupnju suvremenih medicinskih uređaja i 10 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

“Ova donacija omogućila nam je kupnju uređaja za elektroencefalografiju i poligrafiju/polisomnografiju, što je jedan od najvažnijih dijagnostičkih sredstava u pedijatrijskoj neurologiji. Ključan je za dijagnosticiranje epilepsija u dječjoj dobi i razlikovanje epileptičkih od drugih neepileptičkih cerebralnih napadaja. Godišnje se na našem Odjelu napravi oko 500 snimaka EEG-a u budnosti i spavanju što govori o važnosti i potrebi za ovim dijagnostičkim pretragama. Zahvaljujući donaciji PBZ Grupe, napravit ćemo značaj iskorak u dijagnostici poremećaja iz područja pedijatrijske neurologije, a naš Odjel sada je jedino mjesto u Županiji s takvim sposobnostima”, rekao je mr. sc. Goran Kuzmac, dr. med., voditelj Odjela za pedijatriju.

“Raduje me da smo s našim projektom ‘Činim dobro svaki dan’ pomogli i sisačkoj bolnici i njezinim malenim pacijentima, doniravši suvremeni EEG uređaj i na taj način u dugačak niz realiziranih donacija, gradova i županija koje smo obišli s ovim našim projektom, upisali i dvadesetu – Sisačko-moslavačku županiju. Godine 2008. kada smo pokrenuli projekt vodili smo se željom da kreiramo projekt putem kojeg ćemo dugoročno i kontinuirano pomagati našoj zajednici, a svakom novom donacijom, nakon više od deset godina njegovog postojanja, tu namjeru i potvrđujemo”, kazao je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, kao što su: Tomislav Dulibić, državni tajnik Ministarstva zdravstva; Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, Roman Rosavec, zamjenik sisačko-moslavačkog župana te brojni drugi.

Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda i Crveni nosovi klaunovidoktori su darivali i zabavili djecu

Komentiraj